Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πρώτο αυτόνομο πάρκινγκ στον κόσμο από τη Mercedes-Benz

23/7/2019

Tο πρώτο αυτόνομο parking είναι γεγονός και μάλιστα θα χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση στις εγκαταστάσεις της Mercedes, όπου θα μπορεί να παρκάρει και να ξεπαρκάρει τα αυτοκίνητα χωρίς την παρουσία οδηγού στο εσωτερικό τους.

Στη δημιουργία του πρώτου αυτόνομου χώρου στάθμευσης προχώρησαν η Daimler και η Bosch, ο οποίος εδρεύει στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν το σύστημα λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στα smartphone των κατόχων των αυτοκινήτων. Εκείνοι βγαίνοντας από το όχημα ενεργοποιήσουν τη διαδικασία σταθμεύσεως στο τηλέφωνό τους.



Στη συνέχεια οι αισθητήρες που παρέχονται από τη Bosch σε ολόκληρο το χώρο στάθμευσης επικοινωνούν με τους δέκτες της Daimler που βρίσκονται στο όχημα για να το οδηγήσουν με ασφάλεια στο σημείο που πρέπει να παρκάρει. Αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα θα σταματήσει αυτόματα εάν εντοπιστεί κάποιο εμπόδιο.


 
Το σύστημα χρησιμοποιεί αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης 4ου επιπέδου, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση ορίζεται από τους ειδικούς ως «οδήγηση χωρίς οδηγό σε μια γεωγραφικά διακριτή περιοχή». Η Daimler κάνει λόγο πως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο concept, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί περαιτέρω.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το έργο αυτό είναι το τελευταίο χρονικά σε μια σειρά συνεργασιών μεταξύ της Bosch και της Daimler. Η πρώτη αναπτύσσει επί του παρόντος λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για τα προγραμματισμένα αυτόνομα ταξί της Daimler, ενώ πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε ένα πρωτότυπο το οποίο κινούνταν με ένα νέο συνθετικό καύσιμο που αναπτύχθηκε από  τις δύο εταιρείες.    

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις