Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Kαι η σεντάν έκδοση θα βασίζεται πάνω στην καινούρια TNGA πλατφόρμα της Τοyota.

Τοyota Corolla σεντάν: Δείτε το πρώτο teaser

13/11/2018

Μια ιδέα από τον πρόβολο της νέας Corolla σεντάν αποκάλυψε η ιαπωνική μάρκα. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Την πρώτη εικόνα teaser από την εξωτερική σχεδίαση της Corolla σεντάν αποκάλυψε η Toyota USA, κάνοντας γνωστό πως η παρουσίαση της αμερικανικής εκδοχής της θα γίνει λίγες ώρες πριν από αυτή της Κίνας, όπου θα παρουσιαστεί η εκδοχή για όλες τις υπόλοιπες αγορές.

Η εικόνα μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τον πρόβολο της Corolla σεντάν, ο οποίος, όπως θα περίμενε κανείς, δεν έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με αυτόν του hatchback. Εξαίρεση αποτελεί η ελαφρώς ανασχεδιασμένη γρίλια που πλέον έχει δίπλα της δύο μικρά και λεπτά φωτιστικά σώματα. Μεγαλύτερης κλίμακας αλλαγές αναμένονται φυσικά στο πίσω μέρος, αφού η Corolla σεντάν θα υιοθετήσει σαφώς διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με τις hatch και wagon εκδοχές.

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα, η φίρμα κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρει τη νέα Corolla σεντάν με την ίδια οικογένεια κινητήρων που θα προσφέρεται και στα hatchback και Τouring Sports. Η πρώτη είναι αυτή του 1,2 λίτρων υπετροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα που αποδίδει 116 ίππους, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν δύο υβριδικές εκδόσεις: μία με τον 1,8 λίτρων κινητήρα συνολικής ισχύος 122 ίππων που έχουμε συναντήσει και στο C-HR και η δεύτερη ολοκαίνουργια επιλογή με τον δίλιτρο κινητήρα που σε συνεργασία με το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 180 άλογα. 

Όπως και τα hatch και wagon «αδερφάκια» της, και η σεντάν έκδοση θα βασίζεται πάνω στην καινούρια TNGA πλατφόρμα της Τοyota.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις