Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το GR Super Sport Concept εξοπλίζεται με ένα V6 Biturbo μοτέρ 2,4 λίτρων.

Το GR Super Sport Concept εξοπλίζεται με ένα V6 Biturbo μοτέρ 2,4 λίτρων.

Πρώτες εικόνες του GR Super Sport concept

19/6/2018

Μια πρώτη γεύση από το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA έδωσε η Toyota με το GR Super Sport concept.

Κατά τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα βάλει το GR Super Sport Concept σε παραγωγή και χθες η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες από την αποκάλυψη του που έλαβε χώρα στην Γαλλία.

Η στιγμή που έγινε η παρουσίαση και οι πληροφορίες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους μας προϊδεάζουν πως αυτό θα είναι το αγωνιστικό μοντέλο της Τοyota κάτω από τους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν από την μεθεπόμενη σεζόν. Οι νέοι κανόνες του Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι πιο «κοντά» στα μοντέλα παραγωγής. Αυτό το γεγονός μάλιστα λέγεται πως προσέλκυσε το ενδιαφέρον των McLaren, Aston Martin, Ferrari και Ford και φαίνεται πως εξετάζουν να αγωνιστούν στην κατηγορία.

Το GR Super Sport Concept εξοπλίζεται με ένα V6 Biturbo μοτέρ 2,4 λίτρων στο κέντρο του σασί σε συνδυασμό με το σύστημα Toyota Hybrid System-Racing. Η συνολική ιπποδύναμη του concept φτάνει τους 986 ίππους.

Το επίσημο ντεμπούτο του δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει αλλά η εταιρεία επιβεβαιώνει πως η ανάπτυξη του έχει ήδη αρχίσει.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις