Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν έχει αποφασιστεί ούτε αν το μοντέλο παραγωγής θα εξοπλιστεί με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Toyota: «Συγνώμη που αργήσαμε την Supra»

13/3/2018

Την άποψη του πως η Toyota έπρεπε να αναβιώσει την Supra πολύ νωρίτερα εξέφρασε ο αρχιμηχανικός της Τetsuya Tada. Διαβάστε τι αποκάλυψε για το μοντέλο παραγωγής.

Η Τοyota παρουσίασε το GR Supra Racing concept στην Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν άφησε να διαρρεύσουν πολλές πληροφορίες τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωνιστικού αυτού concept, όσο και για το τι πρέπει να περιμένουμε από το μοντέλο παραγωγής.

Ο αρχιμηχανικός Τetsuya Tada πάντως ήταν ξεκάθαρος ότι παρά το γεγονός ότι η Supra αναπτύχθηκε μαζί με την ΒΜW Z4, oι ομοιότητες τους« θα είναι πολύ λιγότερες από όσο πολλοί νομίζουν». Ο ίδιος ανέφερε ότι η Supra έχει σχεδιαστεί σαν ένα απόλυτο σπορ αυτοκίνητο ενώ η Z4 θα είναι λίγο διαφορετική, υιοθετώντας έναν πιο πολυτελή χαρακτήρα και χαρακτηριστικά roadster. Tα δύο μοντέλα δεν θα μοιραστούν τα ίδια μοτέρ και οδηγική εμπειρία της Supra σε σχέση με την BMW θα διαφέρει σημαντικά.

Τι είδους μηχανικά σύνολα θα δούμε άραγε στο μοντέλο παραγωγής; Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Toyota δεν πάρει ακόμα αποφάσεις, αλλά θέλει να της δώσει ένα 6κύλινδρο κινητήρα με κίνηση στους πίσω τροχούς. Έξω από την κουβέντα δεν είναι όμως κάποιο υβριδικό σύνολο ,ενώ όσον αφορά στην μετάδοση, δεν έχει αποφασιστεί ούτε αν θα εξοπλιστεί με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος, ο Tetsuya Tada ζήτησε κάτι σαν συγνώμη στους φίλους της Τοyota και της Supra λέγοντας: «Θα μπορούσαμε να αναβιώσουμε την Supra αρκετά νωρίτερα».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις