Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
VW Group: Επένδυση-μαμούθ στα συνθετικά καύσιμα!

VW Group: Επένδυση-μαμούθ στα συνθετικά καύσιμα!

8/4/2022

Άλλη μία αυτοκινητοβιομηχανία-κολοσσός που επενδύει στα συνθετικά καύσιμα με μοναδικό σκοπό να κρατήσει «εν ζωή» τους κινητήρες καύσης, κάνοντάς τους αποδοτικούς αλλά και πιο «πράσινους».

Επενδύει στα eFuels η Porsche

Μετά την ανακοίνωση της Hyundai και τα e-Fuel, άλλη μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται να ενστερνιστεί την άποψη πως τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να αποτελέσουν μία εναλλακτική λύση για να «σωθούν» οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για την  Porsche, μία από τις εταιρείες του υπερομίλου VW, η οποία πέρα από την κατασκευή supercar αποφάσισε να ασχοληθεί εκτεταμένα στον τομέα των συνθετικών καυσίμων ή αλλιώς eFuels. Έτσι λοιπόν, η εταιρεία από Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης ανακοίνωσε πως θα επενδύσει το ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων στην HIF Global LLC, η οποία εδρεύει στο Σαντιάγο της Χιλής και αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή συνθετικών καυσίμων.

Ξεκινά η παραγωγή τους μέσα στο 2022

Το νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά ονομάζεται Haru Oni ​​eFuel και εδρεύει στην πόλη Punta Arenas στη Χιλή, αποτελώντας μία από τις πρωτοβουλίες στις οποίες εργάζεται η HIF Global LLC. Τα συνθετικά καύσιμα αποτελούνται από υδρογόνο και CO2, ενώ για την παραγωγή τους χρησιμοποιείτε αιολική ενέργεια.  Η λειτουργία του θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022, χάρη στην πρωτοβουλία της Porsche και τη συνεργασία με τη Siemens Energy και την ExxonMobil. Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι τα συνθετικά καύσιμα επιτρέπουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης να λειτουργούν με σχεδόν ουδέτερο τρόπο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), κάνοντάς τους τόσο καθαρούς όσο τα ηλεκτρικά.

Πάνω από 100 εκατ. δολάρια στα συνθετικά καύσιμα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η HIF Global LLC δέχεται επενδύσεις από την Porsche, αφού τουλάχιστον πριν 2 χρόνια είχε ανακοινώσει  το ενδιαφέρον της για τα eFuels, ενώ με την τελευταία προσθήκη, ο κατασκευαστής των διάσημων αυτοκινήτων έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε