Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σκληροτράχυλο look για το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV με στοιχεία δανεισμένα από την μελλοντική οικογένεια I.D.

VW T-Rug: Το ηλεκτρικό «Wrangler»

28/12/2018

Το αντίπαλον δέος των Jeep Wrangler και Land Rover Defender αναμένεται να παρουσιάσει στο μέλλον η VW. Θέλοντας να μοιραστεί την πίτα των σκληροτράχυλων SUV το νέο T-Rug θα μπει βαθιά στην κατηγορία.

Η Volkswagen ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση και αυτό φαίνεται από την προετοιμασία μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια. Όχι πως της λείπουν και πολλά πράγματα βέβαια, αν συνυπολογίσουμε πως ήδη προσφέρονται στους καταλόγους της ουκ ολίγα plug-in ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Από εκεί και πέρα, μια από τις νέες προτάσεις της θα είναι ένα σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα ονομαστεί T-Rug, και θα έρθει να «κοντραριστεί» με το Land Rover Defender και το Jeep Wrangler. Το συγκεριμένο SUV θα διευρύνει τη γκάμα των οχημάτων ελευθέρου χρόνου της VW ερχόμενο να εδραιωθεί αρκετά πάνω από τα μικρότερα T-Roc και T-Cross στην ιεραρχία. 

Σε ό,τι αφορά το μηχανικό κομμάτι και τις διαστάσεις, το σκληροτράχηλο SUV θα βασιστεί στη νέα MEB πλατφόρμα, την οποία θα δούμε το 2019 στο I.D. χάτσμπακ, και θα  προσφέρεται σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα. Το τρίθυρο θα έχει μήκος περί τα 4,5 μέτρα, ενώ το πεντάθυρο θα φτάνει περίπου τα 4,85 μέτρα.

Περαιτέρω πληροφορίες για τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση της κίνησης και τα υπόλοιπα σημαντικά μέρη ενός SUV τέτοιου χαρακτήρα δεν υπάρχουν προς το παρόν, αν και οι μηχανικοί της VW θα κληθούν να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση που θα κάνει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο να μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια τις «κοντές» σχέσεις και την βαρβάτη τετρακίνηση των ανταγωνιστών του.

Τέλος, σημειώνουμε πως δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη επιβεβαίωση για το αν το επερχόμενο T-Rug βρίσκεται στην ατζέντα της VW ωστόσο, αν δοθεί το πράσινο φως, θεωρείται δεδομένος ο εφοδιασμός της καμπίνας με ένα ταμπλό και επιμέρους στοιχεία που θα αντέχουν τις κακουχίες (νερό, λάσπη, σκόνη κ.λπ.). Αναφορικά με το ντεμπούτο του, αυτό αναμένεται μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις