Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

VW: «Το 2025 η χρονιά καταλύτης για τα αυτόνομα οχήματα»

16/7/2019

Ο υπεύθυνος την VW στον τομέα των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, κ.Alexander Hitzinger, μίλησε με ιδιαίτερως θερμά λόγια για το μέλλον των ηλεκτρικών και αυτόνομων μοντέλων.

Λίγες μέρες αφότου η VW και η Ford ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους και στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης, ο γερμανικός κολοσσός αποκάλυψε κάποια νέα στοιχεία σχετικά το πρόγραμμά του στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων.

Ο Alexander Hitzinger, αφεντικό της μάρκας στον τομέα αυτόν, έκανε γνωστό πως η VW θα λανσάρει έναν μικρό στόλο από αυτόνομα αυτοκίνητα «στο κοντινό μέλλον». Περισσότερες πληροφορίες δεν αποκάλυψε αλλά έκανε λόγο πως πρέπει να λυθούν κάποια νομικά ζητήματα γύρω από τα αυτόνομα οχήματα για να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει στο λανσάρισμα μεγάλου όγκου αυτοκινήτων.



Ο ίδιος τόνισε ακόμη πως η εταιρεία πρέπει να βρει λύσεις σε μια σειρά από ασυνήθιστες περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν στον δρόμο. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος μπει στο αντίθετο ρεύμα ενός αυτοκινητόδρομου, οι άνθρωποι ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά όμως, τα αυτόνομα οχήματα έχουν προγραμματιστεί να φρενάρουν ακαριαία όταν συμβεί κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάποιο σφοδρό ατύχημα.



Ο Hitzinger συνέχισε κάνοντας κάποιες προβλέψεις σχετικά με το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων λέγοντας αρχικά πως τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα θα αποκτηθούν από τους πιο εύρωστους οικονομικά ανθρώπους γιατί θα μπορούν να τα αγοράσουν και θα ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν πιο εποικοδομητικά τον χρόνο τους μέσα στο αυτοκίνητο. Ακόμα, ο ίδιος προβλέπει πως οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφορών θα τα χρησιμοποιήσουν για να μην χρειάζεται να πληρώνουν οδηγούς.

Τέλος, γίνεται λόγος πως λίγες εταιρείες θα καταφέρουν να αναπτύξουν με επιτυχία τέτοιου είδους αυτοκίνητα και ότι ο Hitzinger πιστεύει πως πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την VW.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις