Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Volkswagen Beetle: 4 «ξέρατε ότι» για το ίσως πιο διάσημο αυτοκίνητο

28/9/2018

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως ο τελευταίος σκαραβαίος θα βγει το 2019 κι εμείς σας παρουσιάζουμε 4 «ξέρατε ότι» για ένα από τα διασημότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Ο ορισμός του Volkswagen
Η αρχική έμπνευση για τη δημιουργία του «Σκαραβαίου» χρονολογείται πίσω στο 1931 όταν ο Ferdinand Porsche και ο Zundapp δημιούργησαν την Porsche Type 12 ή «Auto fur Jedermann» δηλαδή Αυτοκίνητο για τον καθένα. Στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του μάλιστα το παρατσούκλι του οχήματος δεν ήταν το Beetle αλλά το Volkswagen καθώς αυτό σήμαινε «Αυτοκίνητο για τον άνθρωπο» πράγμα στο οποίο συνετέλεσε και ο Χίτλερ.
 
Η σχέση με τον Χίτλερ
Το 1933 όταν ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας και χτίζοντας τη ναζιστική του κυβέρνηση ζήτησε από την Porsche να δημιουργήσει ένα απλό οικογενειακό αυτοκίνητο που να είχε θέσεις για 2 ενήλικες, 2 παιδιά, χώρο για αποσκευές και να δύναται να φτάσει τα 100km/h.  Σχεδιάστηκε λοιπόν το Porsche Type 60 το οποίο αργότερα βαφτίστηκε KdF-Wagen (Kommandeurwagen) αποτελώντας το επίσημο όχημα του τρίτου ράιχ.
 
Πότε «βαφτίστηκε» Beetle
Μπορεί η περιπέτεια του μοντέλου να ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 30 εντούτοις το όνομα Beetle κατεγράφη σε περιοδικό γύρω στο 1958 όταν για πρώτη φορά η έκδοση μιας φυλλάδας αυτοκινήτου εμπνεόμενη από το περίεργο σχήμα του οχήματος το βάφτισε Beetle. Για πρώτη φορά η αυτοκινητοβιομηχανία το ονόμασε Beetle σε δημοσιεύσεις της κατά το 1967 ενώ από το 1969 ξεκίνησε η συστηματική χρήση της ονομασίας και η απόλυτη εδραίωσή του.
 
Το πρώτο τέλος
Μέχρι το 2002 21 εκατομμύρια «Σκαραβαίοι» είχαν παραχθεί αλλά κατά το 2003 η ετήσια παραγωγή έπεσε πια στις 30.000 αυτοκίνητα. Τον Ιούνιο του 2003 η Volkswagen ανακοίνωσε την παύση παραγωγής της πρώτης γενιάς VW Beetle κάτι που φαινόταν επιβεβλημένο μετά τη ραγδαία πτώση των πωλήσεων. Το τελευταίο VW Type 1 βγήκε λοιπόν από το εργοστάσιο στις 30 Ιουλίου του 2003 και απεστάλη στο μουσείο της εταιρείας στο Wolfsburg της Γερμανίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις