Μπαίνουμε πρώτοι στη BMW X7

Διαβάστηκε από 1772 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/10/2018

H BMW παρουσιάζει με τη σειρά της, ένα SUV σε μέγεθος XXL. Μάλιστα, το X7 είναι πιο μεγάλο, ακόμα και από το GLS της Mercedes.

 
   
Οι δεινοσαύροι στην κατηγορία των SUV, το Audi Q7 με μήκος 5,05 μ. και η Mercedes GLS με μήκος 5,13 μ., έχουν πλέον ανταγωνιστή. Αυτός ακούει στο όνομα Χ7, ένα πραγματικά mega SUV, τεραστίων διαστάσεων με 5,15 μέτρα μήκος,  1,99 μέτρα πλάτος και 1,80 μέτρα ύψος.

Το μπροστινό μέρος περιλαμβάνει την XL χαρακτηριστική μάσκα και στενά φώτα LED με προαιρετικό φως λέιζερ. Με μεταξόνιο στα 3,11 μέτρα, η ψηλή Χ7 φαίνεται σχεδόν ατέλειωτη! Το απότομο πίσω μέρος με τις διπλές πλατιές απολήξεις, μπορεί να χαμηλώσει κατά 40 χιλιοστά, χάρη στα ελατήρια της αερανάρτησης. Ας αφήσουμε όμως τα επιφανειακά χαρίσματα και ας δούμε τις πραγματικές αξίες του X7. Από την άνετη θέση του οδηγού, αισθάνεσαι ότι βρίσκεται σε ένα μεγαλύτερο Χ5. Το ταμπλό είναι σχεδόν πανομοιότυπο και το τιμόνι γνωρίζουμε από το σημερινό sedan της σειράς 7. Τα αναλογικά όργανα αποτελούν παρελθόν, με το ταχύμετρο και το στροφόμετρο να εμφανίζονται πλέον σε ψηφιακή μορφή.

Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία, και όλα τα υλικά αναδεικνύουν την πολυτέλεια. Η νέα ναυαρχίδα SUV της Βαυαρικής εταιρίας, έρχεται επίσης με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα 7.0, παρόμοιο με το MBUX της Mercedes, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί μέσω φωνητικών εντολών. "Μπράβο BMW" , τα κατάφερες καλά. Αυτό ισχύει και για τις δύο πίσω σειρές καθισμάτων. Προαιρετικά, είναι διαθέσιμα τρία ή δύο μεμονωμένα καθίσματα για το κέντρο. Ο χώρος είναι αρκετά γενναιόδωρος έτσι κι αλλιώς. Το κεφάλι και τα γόνατα, δεν έρχονται ποτέ σε επαφή με το επάνω μέρος ή τα εμπρός καθίσματα, αντίστοιχα και μόνο στην τρίτη σειρά κάθεσαι ελαφρώς πιο μαζεμένος. Τα καθίσματα ρυθμίζονται πλήρως ηλεκτρικά. Όταν εισέρχεστε στην πίσω πλευρά, τα καθίσματα στη δεύτερη σειρά κάνουν αυτόματα χώρο, επίσης με το πάτημα ενός κουμπιού, την πλάτη καθισμάτων πέφτει και έτσι αυξάνεται  ο χώρος φόρτωσης από 326 σε 2120 λίτρα. Δυστυχώς, η ηλεκτρική αναδίπλωση απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ αν γινόταν χειροκίνητα θα χρειαζόταν λιγότερος χρόνος.

Με την άφιξη του στην αγορά τον Δεκέμβριο, θα υπάρχουν τρεις κινητήρες. Η έκδοση xDrive40i στην οποία θα φοράει έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 340 ίππων, ενώ η έκδοση  xDrive30d των 265 ίππων και αυτή της M50d των 400 ίππων θα είναι ντίζελ.  Όσο για τις τιμές δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, όμως η βασική έκδοση αναμένεται να κοστίζει λιγότερο από  την 7άρα.

Το μεγαλύτερο SUV της BMW έρχεται με πολύ πλούσιο χώρο και πολλούς πρακτικούς βοηθούς.  Το Χ7 εστιάζει κυρίως στην άνεση και όχι στα σπορ χαρακτηριστικά. Οι διαστάσεις του φαίνονται πραγματικά τρομακτικές.
 

Tags: AUTOBILD , BMW
 
   

ΟΔΗΓΟΥΜΕ - Τελευταια Νεα


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων