Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σε Hybrid έκδοση το νέο Honda Civic Type R?

7/3/2019

Σενάρια στα μετερίζια της αυτοκινητοβιομηχανίας βγάζουν την επόμενη γενιά του Honda Civic Type R να εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία. Θα χάσει τον performance χαρακτήρα του?

Το Type R αποτελεί την κορυφαία έκδοση ισχύος του Honda Civic από το 1997 έχοντας σε όλη την ιστορία του βενζινοκινητήρες, αρχικά ατμοσφαιρικούς και στη συνέχεια υπερτροφοδοτούμενους. Οι καιροί αλλάζουν όμως, η τεχνολογία προχωρά και η Honda δεν θα μπορούσε να απέχει από τις εξελίξεις. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το εσωτερικό της ιαπωνικής φίρμας, υπάρχουν σκέψεις για τον εφοδιασμό του νέου Honda Civic Type R με υβριδική τεχνολογία, αν και το όλο πλάνο βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα.

Διεθνή Μέσα αναφέρουν πως, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Honda έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν brain storming για την επόμενη γενιά του Type R και δεν φαντάζει κακή ιδέα η ενσωμάτωση ενός υβριδικού συνόλου. Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως το επερχόμενο Type R θα είναι  αμιγώς ηλεκτρικό όμως η διάψευση ήρθε έγκαιρα από τον υπεύθυνο του πρότζεκτ για το E Prototype, Kohei Hitomi, ο οποίος δήλωσε «Σκεφτόμαστε πως είναι εύκολο να επιτύχουμε τις επιδόσεις του Type R με ένα ηλεκτρικό σύνολο, όμως το Type R δεν είναι μόνο επιδόσεις. Έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά, τη λειτουργία, την οδηγησιμότητα κ.α.. Δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο απλό, όσο να αντικαταστήσουμε τον κινητήρα με έναν ηλεκτρικό».

Βάζοντας στη ζυγαριά τις πληροφορίες μας και τις δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της ιωπανικής φίρμας προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα για το υβριδικό σύνολο που από τη μία θα δώσει μια περαιτέρω βοήθεια ισχύος στο κορυφαίο Civic, ενώ από την άλλη δεν θα επηρεάσει και πολύ την όλη φιλοσοφία του μοντέλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις