Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο στόλος περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων για να διαλέξει ο υποψήφιος πελάτης.

Kάδρα με ονειρεμένα αυτοκίνητα κοσμούν τους τοίχους

Ο φιλόξενος και πολυτελής χώρος του καταστήματος.

Ο συγκεκριμένος καναπές έχει φώτα που ανάβουν και θυμίζει μάσκα αυτοκινήτου.

Ο φιλόξενος και πολυτελής χώρος του καταστήματος..

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λούβαρη για την φιλοξενία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λούβαρη για την φιλοξενία.

Όλα τα αυτοκίνητα περνούν από διεξοδικούς ελέγχους και επιλέγονται μόνο τα καλύτερα.

A.Louvaris Cars: Συνέντευξη με τον Θ. Λούβαρη

Διαβάστηκε από 5245 αναγνώστες - 4/2/2020

Με αφορμή τον νέο κατάστημα της A.Louvaris Cars βρεθήκαμε στις Αχαρνές και συνομιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, κύριο Θανάση Λούβαρη για να μάθουμε πώς έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον απαιτητικό κλάδο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Μπαίνοντας στο ζεστό και φιλόξενο κατάστημα επι της λεωφόρου Καραμανλή στις Αχαρνές, καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχει δημιουργηθεί με πολύ αγάπη και μεράκι με στόχο την καλύτερη δυνατή εμπειρία και την ευχαρίστηση του πελάτη. Ο χώρος αποπνέει πολυτέλεια με τους δερμάτινους καναπέδες να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τον επισκέπτη ενώ τα κάδρα με ονειρεμένα αυτοκίνητα κοσμούν τους τοίχους. Εκεί μας περίμενε ο κύριος Θανάσης Λούβαρης με τον οποίο συζητήσαμε για το παρόν, το μέλλον και όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Ας δούμε τι μας είπε.    
  • Πώς ξεκινήσατε και αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο του αυτοκινήτου;
Η αγάπη για το αυτοκίνητο εδώ και πολλά χρόνια μας οδήγησε στο να κάνουμε δειλά δειλά τα πρώτα μας βήματα. Ξεκινήσαμε με ένα κατάστημα και σταδιακά η πολύτιμη στήριξη του κόσμου, έφερε την επέκταση με το δεύτερο μαγαζί στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Βρισκόμαστε σε έναν χώρο στους πρόποδες της Πάρνηθας, που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και αγάπη. Είμαστε πάνω από 12 χρόνια στον χώρο και ασχολούμαστε κυρίως με πολυτελή αυτοκίνητα.
 
  • Πείτε μας δυο λόγια για τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ποια διαδικασία ακολουθείτε ώστε να είστε σίγουρος για το αυτοκίνητο που παραλαμβάνετε;
Έχω εξειδικευμένους συνεργάτες στο εξωτερικό και ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Το αυτοκίνητο θα πάει αρχικά για τεχνικό έλεγχο και εφόσον με ενημερώσουν οι συνεργάτες μου ότι όλα πήγαν καλά και μου στείλουν τα απαραίτητα παραστατικά, τότε φεύγω εγώ προσωπικά, πηγαίνω στη χώρα που βρίσκεται το αυτοκίνητο, το ελέγχω πριν την παραλαβή και το φέρνω στην Ελλάδα οδικώς ή με φορτωτική.
 
  • Οι κάτοχοι αυτοκινήτων στο εξωτερικό είναι πιο τυπικοί από εμάς στον τομέα της συντήρησης;
Μέσα στην κρίση, ο Έλληνας είχε εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό το θέμα «αυτοκίνητο». Τα πράγματα όμως επανέρχονται σιγά σιγά .Εκείνη την περίοδο τα αυτοκίνητα του εξωτερικού ήταν πιο καλοσυντηρημένα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και εκεί τα αυτοκίνητα είναι αυτά ακριβώς που σου δείχνουν, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα, τρακαρισμένα ή με κακή συντήρηση. Αυτό βέβαια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την Ευρωπαϊκή χώρα από την οποία θα αγοράσεις και από τα χρήματα που θα διαθέσεις. Σίγουρα όμως αν ασχοληθείς θα βρεις αξιόλογες προτάσεις, ενώ και η Ελλάδα πλέον έχει πολύ καλά αυτοκίνητα. Ο στόλος που ήταν γερασμένος έχει αρχίσει να ανανεώνεται και παρατηρούμε μια στροφή προς τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
  • Αναφέρατε ότι ασχολείστε κυρίως με πολυτελή αυτοκίνητα. Είναι πιο δύσκολη η πώληση ενός τέτοιου αυτοκινήτου ή όχι, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σχέση με το να το αγοράσει κάποιος καινούργιο;
Πράγματι υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ιδιαίτερα σε μοντέλα 7 με 10 ετών. Ένα αυτοκίνητο που κόστιζε από 150.000 μέχρι 200.000 ευρώ, πλέον το βρίσκει κανείς σε τιμή που μπορεί εύκολα να το αποκτήσει αρκεί βέβαια να μπορεί να καλύψει και τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης που το συνοδεύουν.
 
  • Πως γίνεται ο έλεγχος ενός αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει;
Ο έλεγχος περιλαμβάνει πολλά στάδια. Αρχικά γίνεται έλεγχος των εγγράφων που συνοδεύουν το όχημα. Πρέπει να έχει περάσει ΚΤΕΟ, να γίνει έλεγχος και πιστοποίηση χιλιομέτρων, να υπάρχει βιβλίο service, ενώ ελέγχουμε και τις εγγυήσεις του οχήματος. Μετά περνάμε στο τεχνικό κομμάτι, οπού τα μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου ελέγχονται εξονυχιστικά και σειρά έχει η καμπίνα. Τέλος ελέγχουμε αν είναι τρακαρισμένο και σε πιο βαθμό έχει βαφτεί ή αν έχει γίνει κάποια μετατροπή.
 
  • Πως γίνεται ο έλεγχος για γυρισμένα χιλιόμετρα; Υπάρχει περίπτωση να μην το διαπιστώσετε;
Με την καινούργια νομοθεσία παίρνεις ιστορικό του αυτοκινήτου από το ΚΤΕΟ και κάνεις τη διασταύρωση των χιλιομέτρων. Πλέον δεν μπορείς ούτε να γυρίσεις, ούτε να κρύψεις τα πραγματικά χιλιόμετρα. Στο παρελθόν γνωρίζουμε ότι υπήρχαν τέτοια κρούσματα, αλλά πλέον αυτά έχουν τελειώσει. Και θα τελειώσουν και στο κομμάτι των εισαγόμενων γιατί θα υπάρχουν on line στοιχεία τεχνικού ελέγχου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε το σύστημα θα είναι αυτοματοποιημένο και το αυτοκίνητο για να ταξινομηθεί θα πρέπει να έχει περάσει KTEO. Έτσι ο πελάτης είναι 100% σίγουρος ότι η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι αυτή ακριβώς που περιγράφουν τα χαρτιά.  
 
  • Τι υπηρεσίες after sales προσφέρετε στον πελάτη μετά την πώληση του αυτοκινήτου;
Έχουμε συνεργάτες σε επίσημες αντιπροσωπίες και εξειδικευμένα συνεργεία και παρέχουμε έκπτωση σε ότι έχει να κάνει με service, φανοποιεία, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, ελαστικά, ζάντες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί το αυτοκίνητο.
 
  • Ο κλάδος είναι δύσκολος και απαιτητικός. Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία που σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;
Η εμπιστοσύνη του κόσμου προέρχεται από την ειλικρίνεια και την αγάπη που δείχνουμε για το αυτοκίνητο και το γεγονός ότι είμαστε δίπλα στον πελάτη. Τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, τον κοιτάμε στα μάτια και του λέμε την αλήθεια. Μέσα από την πείρα που έχουμε προσπαθούμε να τον καθοδηγήσουμε και να τον συμβουλέψουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα και προτείνουμε πολλές διαφορετικές επιλογές μέσα από τις οποίες μπορεί να διαλέξει. Επίσης, στην τιμή προσπαθούμε να περιορίσουμε το κέρδος μας και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται προς όφελος του πελάτη. Τέλος, έχουμε ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα με χαμηλά επιτόκια. 
 
  • Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Μόλις δημιουργήσαμε το νέο κατάστημα και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά γιατί το προϊόν που προσφέρουμε είναι εξαιρετικό και οι τιμές μας ανταγωνιστικές. Θεωρώ ότι ο Έλληνας έχει το σπορ αυτοκίνητο στο αίμα του και εφόσον μπορεί να το αποκτήσει, το βάζει στους στόχους του. Τότε είμαστε δίπλα του για να τον συμβουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ελκυστικά σε σχέση με το παρελθόν και πιστεύω ότι ο κλάδος μας θα αναπτύσσεται συνεχώς. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις