Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κορυφαία μεταχειρισμένα με «υπογραφή» Mercedes

Διαβάστηκε από 30032 αναγνώστες - 2/4/2021

Η Mercedes-Benz βάζει τέλος στο άγχος της επιλογής μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μέσω του προγράμματος πιστοποίησης «Mercedes-Benz Certified». Πλέον είναι εφικτή η απόκτηση κορυφαίου μεταχειρισμένου της μάρκας που έχει περάσει τον αυστηρό έλεγχο 100 σημείων.

Η επιλογή καλού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν ήταν εύκολη υπόθεση, μέχρι που η Mercedes-Benz δημιούργησε ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να επωφελείται από σημαντικές υπηρεσίες, αλλά και να είναι σίγουρος για την κατάσταση του οχήματος που τον ενδιαφέρει.

Ο λόγος για το πρόγραμμα «Mercedes-Benz Certified», το οποίο εγκρίνει μόνο τα οχήματα που περνάνε επιτυχώς τον αυστηρό τεχνικό έλεγχο μεταχειρισμένου οχήματος, ενώ η αξιολόγηση γίνεται σε 100 σημεία. Προκειμένου ένα αυτοκίνητο να λάβει την πιστοποίηση πρέπει, πέρα από την άριστη κατάστασή του, να έχει διανύσει το πολύ έως 120.000 χλμ. και η ηλικία του να μην υπερβαίνει τα έξι έτη.

Mercedes-Benz Certified: Τι περιλαμβάνει ένας έλεγχος;
Η αυστηρή διαδικασία ξεκινά με έλεγχο 13 σημείων κατά τη δοκιμαστική διαδρομή. Σε αυτό το στάδιο οι έμπειροι μηχανικοί της Α. Ισμαήλος Α.Ε. θα αξιολογήσουν εκτός των άλλων την απόδοση του κινητήρα, τις αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα πέδησης και τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Ακολουθεί ένας έλεγχος 39 σημείων στο εσωτερικό του οχήματος και 5 σημείων στον χώρο αποσκευών, ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν άριστα. Με την ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου, δίνεται έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση προκειμένου να εντοπιστούν σημεία σκουριάς και να αξιολογηθεί η κατάσταση του χρώματος (18 σημεία ελέγχου).

Ασφαλώς ένα από τα σημαντικότερα μέρη που χρήζει ελέγχου είναι ο κινητήρας για πιθανές διαρροές (7 σημεία ελέγχου) και η κατάσταση του οχήματος από κάτω (11 σημεία ελέγχου). Τέλος, ο αυστηρός έλεγχος ολοκληρώνεται με τον διαγνωστικό έλεγχο (STAR-DIAGNOSIS), αλλά και την επαλήθευση του ιστορικού συντήρησης. Μόνο αν ένα μοντέλο της Mercedes-Benz περάσει με επιτυχία αυτή τη σειρά ελέγχων είναι σε θέση να λάβει την πιστοποίηση «Mercedes-Benz Certified», η οποία αποδεικνύει ότι η βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.



Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για το νέο ιδιοκτήτη ενός οχήματος με πιστοποίηση «Mercedes-Benz Certified» είναι η παροχή κορυφαίων υπηρεσιών μετά την αγορά. Κάθε πιστοποιημένο αυτοκίνητο συνοδεύεται από εγγύηση διάρκειας 12 μηνών, η οποία περιλαμβάνει παροχές αντίστοιχες με αυτές ενός καινούριου οχήματος. Ενδεικτικά, η διαδικασία επισκευής γίνεται σε εξειδικευμένο συνεργείο με αποκλειστική χρήση γνήσιων ανταλλακτικών Mercedes-Benz. Παράλληλα, είναι εφικτή η δυνατότητα μεταβίβασης της εγγύησης στον επόμενο ιδιοκτήτη, αλλά και η επέκτασή της για μεγαλύτερο διάστημα.

Λίγο πριν την απόκτηση της μεταχειρισμένης Mercedes, ο νέος ιδιοκτήτης  μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με σύμβουλο πωλήσεων της Α. Ισμαήλος Α.Ε., ώστε να αιτηθεί μία πρόταση χρηματοδότησης, με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, από τράπεζα της επιλογής του. Πατώντας εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Α. Ισμαήλος Α.Ε. και να δείτε όλα τα κορυφαία μεταχειρισμένα που πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο 100 σημείων και έχουν επιλεχθεί για εσάς. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις