Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Λίγες φθορές στα πολλά χλμ: Ξεραμένα σινεμπλόκ, γρατζουνιές στο κάθισμα του οδηγού
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Λίγες φθορές στα πολλά χλμ: Ξεραμένα σινεμπλόκ, γρατζουνιές στο κάθισμα του οδηγού

16/11/2023

Οι φθορές της Mercedes GLK είναι επίσης λίγες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου μας διαπιστώσαμε πως μερικά σινεμπλόκ του πίσω άξονα είχαν ξεραθεί, κάτι που ισχύει στα μοντέλα με αυξημένο αριθμό χιλιομέτρων. Οι δίσκοι των φρένων έχουν εμφανίσει ελαφρά αυλάκια, ωστόσο δεν χρίζουν άμεσης αντικατάστασης και μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν ως αφορμή για να διαπραγματευτείτε κάποια μείωση της τιμής.
Τα αμορτισέρ είναι τα εργοστασιακά και δεν έχουν αλλαχθεί. Παρά τα 200.000 χιλιόμετρα δεν έχουν σημάδια «κόπωσης» και αποσβένουν σωστά τις ανωμαλίες του δρόμου.

Το αυτοκίνητο που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο προέρχεται από τη Γερμανία. Στο πίσω μέρος υπάρχει κοτσαδόρος, ο οποίος δεν είναι εργοστασιακός και τοποθετήθηκε εκ των υστέρων. Γύρω από τη βάση του έχουν εμφανιστεί λίγες σκουριές, γεγονός που μπορεί να δικαιολογηθεί αν αναλογιστούμε πως κάτω από τα πλαστικά πάνελ έχει συσσωρευτεί αρκετή βρωμιά, κάτι που δείχνει αφενός πως το συγκεκριμένο όχημα κινούταν συχνά εκτός ασφάλτου, και αφετέρου πως οι προηγούμενοι κάτοχοι δεν μεριμνούσαν για να συντηρήσουν και να πλύνουν σωστά το αυτοκίνητό τους.



Περνώντας στο εσωτερικό της Mercedes GLK που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένη, μπορούμε να πούμε πως η συνολική εικόνα κρύβει έντεχνα τον αυξημένο αριθμό χιλιομέτρων που αναγράφεται στο οδόμετρο. Οι διακόπτες στο τιμόνι και στο ταμπλό δεν έχουν χάσει το χρώμα τους, ενώ δεν υπάρχουν γρατζουνιές στις επενδύσεις της καμπίνας, ούτε σημάδια στα μαύρα γυαλιστερά πλαστικά.
Το μόνο που μαρτυρά τα 200.000 χιλιόμετρα που έχει συγκεντρώσει το SUV στη δεκαετία είναι το πλαϊνό μέρος του καθίσματος που έχει λίγες φθορές.

Όσον αφορά στο σύστημα infotainment «COMAND APS», ενδέχεται να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες στην αναγνώριση φωνητικών εντολών «Linguatronic». Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετές μονάδες διαθέσιμες ως μεταχειρισμένες.

Σελ.
1
Mercedes GLK με 200.000 χλμ: Παραμένει premium!
Σελ.
2
Η Mercedes GLK δεν έχει σοβαρά ελαττώματα: Μικρή διαρροή από το ψυγείο λαδιού
Σελ.
3
Λίγες φθορές στα πολλά χλμ: Ξεραμένα σινεμπλόκ, γρατζουνιές στο κάθισμα του οδηγού
Σελ.
4
Η Mercedes GLK έχει ποιοτικά υλικά, άνετους χώρους και 450 λίτρα πορτ-μπαγκάζ