Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Skoda Octavia5 του 2011

15/6/2017

Ανασχεδιασμένη εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και με νέο κινητήρα 1,4 ΤSI 122 ονομαστικών ίππων κάτω από το καπό της, η Octavia5 έχει όλα τα προσόντα να ενισχύσει τη θέση της στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων.

O οικογενειακός χαρακτήρας της Octavia5 σχεδόν προϋποθέτει ελκυστικό design, χωρίς ακρότητες στην εμφάνιση. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι σχεδιαστές της Skoda, ανανεώνοντας το μεσαίο τους μοντέλο. Επί χάρτου λοιπόν, η Octavia5 απέκτησε σχεδόν εντελώς ανασχεδιασμένο -με έντονες καμπύλες- μπροστινό άκρο, ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά πίσω, αλλά και εσωτερικό με σαφώς περισσότερο ενδιαφέρουσα εικόνα. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς των ανθρώπων της Skoda χαρίζει αρκετή φρεσκάδα στην Octavia5, σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευφάνταστο και περισσότερο δημιουργικό.
Η προσθήκη του υπερτροφοδοτούμενου 1.400άρη TSI κινητήρα κάτω από το καπό της Octavia5 αναβαθμίζει σημαντικά τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, σε σχέση με τις εκδόσεις που έφεραν τους 1,6 FSI και 1,6 MPI. Πρόκειται για το γνώριμο μοτέρ του Group VW, που και στην περίπτωση του μεσαίου Skoda, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά «λίρα 100». Η ροπή των 200 Nm αποδίδεται πολύ γραμμικά από τις 1.500 έως τις 4.000 σ.α.λ., ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 9,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 203 χλμ./ώρα. Με αυτά τα δεδομένα, η μέση κατανάλωση βενζίνης, σύμφωνα με τη Skoda, είναι 6,6 λτ./100 χλμ., ενώ ο μέσος όρος εκπομπών CO2 είναι 154 γρ./χλμ. Στην πράξη, η Octavia5 με τον εν λόγω κινητήρα κινείται πραγματικά σβέλτα, ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες, με πολύ λογικά επίπεδα θορύβου.
Οι αισθητικές αλλαγές αναβάθμισαν σημαντικά την εικόνα στο εσωτερικό της Octavia5. Το ενδιαφέρον στο ταμπλό εντοπίζεται στον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, στο νέο τιμόνι, αλλά και στην επίσης διαφοροποιημένη αλλά πολύ εργονομική κεντρική κονσόλα, η οποία φιλοξενεί πλέον νέο ηχοσύστημα, αλλά και διαφορετικούς διακόπτες κλιματισμού. Όσο για τα μαλακά υλικά που συνθέτουν το ταμπλό, αυτά παραμένουν στα ίδια πολύ καλά επίπεδα ποιότητας, φινιρίσματος και συναρμογής. Από πλευράς χώρων, η Octavia5 παραμένει κοντά στην κορυφή της κατηγορίας της, με πολύ καλές παροχές τόσο στους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (580 λίτρων).
Ο οικογενειακός προσανατολισμός της Octavia5 απαιτεί απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά και αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους δύο παράγοντες ως βασικούς άξονες, οφείλουμε να τονίσουμε τις ιδιαίτερα προβλέψιμες αντιδράσεις που έχει το αρκούντως στιβαρό αμάξωμα της Octavia5, ακόμα και όταν πιεστεί πολύ. Η ρύθμιση των αναρτήσεων (Γόνατα ΜακΦερσον εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) είναι προσανατολισμένη προς την άνεση των επιβατών, επιτρέποντας μόνο πολύ λογικές κλίσεις στο βάρους 1.319 κιλών αμάξωμα. Τάσεις υποστροφής κάνουν πολύ προοδευτικά την εμφάνισή τους, οι οποίες όμως ελέγχονται εύκολα, χάρη στο καλό σε αίσθηση και πληροφόρηση τιμόνι, ενώ, όπου απαιτείται, τα φρένα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Αν πάντως προσπαθήσουμε να καταλογίσουμε κάτι στο μεσαίο Skoda, μπορούμε να αναφέρουμε μία πολύ μικρή ασάφεια που έχει το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι στις μεγάλες ταχύτητες, αλλά και την όχι τέλεια αίσθηση του πεντάλ των φρένων. Σε καμία περίπτωση όμως τα δύο αυτά στοιχεία δεν αποτελούν πρόβλημα, αφού η Octavia5 ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο με χαρακτηριστική ασφάλεια, άνεση, σβελτάδα, αλλά και χαμηλά επίπεδα θορύβου.
 


Ταυτότητα Αυτοκινήτου

Τιμή: 8.890 ευρώ
Χρονολογία: 2/2011
Χιλιόμετρα: 64.000 χλμ.
Κυβισμός: 1390 κ.εκ.
Ισχύς: 122 ίπποι
Καύσιμο: Βενζίνη
Χρώμα: Γκρι
 


Εξοπλισμός

ABS, Air Condition, Airbag, Bluetooth, Book service, Bucket Καθίσματα, CD Player, Cruise Control, DVD, ESP, Full Extra, Immobilizer, Navigation, Parktronic, Turbo, Αισθητήρας Βροχής, Αισθητήρες φωτων, Ανταλλαγή δεκτή, Γραμμάτια επ / γές δεκτά, Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Ηλεκτρικά παράθυρα, Ηλεκτρικοί Καθρέφτες, Ηχοσύστημα, Κεντρικό κλείδωμα, Κλιματισμός, Προβολείς ομίχλης, Πρώτο χέρι, Συναγερμός, τιμόνι πολλαπλών χρήσεων, Υδραυλικό τιμόνι, Υπολογιστής Ταξιδιού, ράδιοκασετ / νο, υπολογιστής ταξιδιού, cd player, αισθητήρας βροχής, δερμάτινα καθίσματα, bucket καθίσματα, ηλεκτρικοί καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, esp, ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικά παράθυρα, abs, κλιματισμός, immobilizer, υδραυλικό τιμόνι, εγγύηση, ατρακάριστο.



Επικοινωνία

PANTAZIS CARS
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 272 (έναντι ΣχολήςΠυροβολικού) - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  T.K. 19006
Τηλ.: 22960 34014
Φαξ: 22960 34022
E-mail: [email protected]
Site: www.pantazis.car.gr

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις