Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θα πάρεις μεταχειρισμένο ΜΙΝΙ Cooper;

Διαβάστηκε από 6033 αναγνώστες - 1/5/2017

Αν είσαι σε μεγάλο δίλημμα ποιο μεταχειρισμένο Cooper να πάρεις, διάβασε και κάνε το δίλημμά σου.. ΜΙΝΙ.

Για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν μεταχειρισμένο βενζινοκίνητο ΜΙΝΙ Cooper 5ετίας και ψάχνουν ακόμα ποιο, παρουσιάζουμε και προτείνουμε τις δύο καλύτερες περιπτώσεις που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά.    

ΜΙΝΙ Cooper: 1.400 κυβικά, 95 άλογα, τιμή 10.000 ευρώ
Ως πρώτη επιλογή έχουμε το ΜΙΝΙ με τον κινητήρα των 1.400 κυβικών της δεύτερης γενιάς, από τη στιγμή που επανακυκλοφόρησε. Ο 1.400αρης αυτός κινητήρας συνοδεύεται από 95 άλογα με 140 Nm ροπή. Η κατανάλωση είναι στα 5,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά το κόστος αγοράς αυτό κυμαίνεται περίπου στα 10.000 ευρώ, με τη διακύμανση στην τιμή να είναι υπαρκτή, βάση της κατάστασης που βρίσκεται αλλά και του επιπλέον εξοπλισμού του κάθε αυτοκινήτου.    

MINI Cooper 1600 κυβικά, 122 άλογα, τιμή 14.000 ευρώ
Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι του κινητήρα των 1.600 κυβικών, με την ιπποδύναμη που έχει να είναι μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα κάτω από το καπό βρίσκουμε τη δύναμη 122 αλόγων με 160 Νm ροπή, ενώ εκτός από τα άλογα περισσότερη είναι και η κατανάλωση με 6,4 λίτρα βενζίνης τα 100 χιλιόμετρα να κρίνονται απαραίτητα. Τέλος σε ότι αφορά την τιμή το κόστος ανέρχεται περίπου στις 14.000 ευρώ.   

Εξοπλισμός
Στον βασικό εξοπλισμό του ΜΙΝΙ Cooper περιλαμβάνονται: ABS, air-condition, συναγερμός, βάσεις isofix, απομακρυσμένο κλείδωμα, αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού/πλαϊνοί, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, traction control, πλήρως ρυθμιζόμενη θέση οδηγού και cruise control.

Συν και πλην
Η επιδόσεις του ΜΙΝΙ αλλά και η οδική του συμπεριφορά είναι δύο από τα σημαντικότερα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει, ενώ η ποιότητα και η σχεδίαση έρχονται να προστεθούν και αυτά στον συγκεκριμένο κατάλογο. Στα αρνητικά σημειώνουμε τους περιορισμένους χώρους.

Συμπέρασμα
Το τελικό συμπέρασμα έχει ως πρώτη επιλογή αυτή του 1.400αρη κινητήρα. Αφενός τα λιγότερα κυβικά αλλά και το μικρότερο κόστος αγοράς του δίνουν το προβάδισμα, το οποίο εδραιώνεται με την διαφορά στην κατανάλωση. Από κει και πέρα για αυτούς που θέλουν περισσότερα άλογα και μπορούν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα, η δεύτερη περίπτωση δεν κρίνεται απαγορευτική. Εσείς τη γνώμη έχετε; 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις