Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
TOP 3: Αυτά είναι τα πιο ευρύχωρα μικρά

TOP 3: Αυτά είναι τα πιο ευρύχωρα μικρά

Διαβάστηκε από 13550 αναγνώστες - 3/2/2022

Τα μικρά μοντέλα σήμερα είναι «μικρά» μόνο στο όνομα, αφού παρέχουν μεγάλους χώρους τόσο στην καμπίνα, όσο και στο πορτ-μπαγκάζ. Συγκρίνουμε τα 3 πιο ευρύχωρα μικρά, δηλαδή Hyundai i20, το Renault Clio και το VW Polo, και βλέπουμε ποιο βρίσκεται στην κορυφή.

Ένα χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας των αυτοκινήτων είναι πως η κάθε γενιά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις συγκριτικά με την προηγούμενη. Αυτό παρατηρείται και στα μοντέλα που ανήκουν στην μικρή κατηγορία, κατηγορία που μεγαλώσει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν και πλέον καλύπτουν πολύ περισσότερες ανάγκες από την κλασσική μετακίνηση μέσα στην πόλη. Χωρούν με άνεση 4 μεγαλόσωμους ενήλικες, έχουν μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, ενώ το «πάτημα» τους τα καθιστά ικανά και ασφαλή για ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Βγάλαμε μέτρα και μεζούρες και συγκρίναμε τα πιο ευρύχωρα μικρά και καταλήξαμε στην καλύτερη τριάδα, η οποία απαρτίζεται από το Hyundai i20, το Renault Clio και το VW Polo. Ποιο θα βρεθεί στην κορυφή;
Ακολουθεί η αλφαβητική σειρά των 3 αυτοκινήτων, με τιμή της βασικής έκδοσης.
Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή Αλογα
Hyundai i20 84 PS Fresh 14.090 ευρώ 84
Renault Clio 90 PS Authentic 16.990 ευρώ 90
VW Polo 80 PS 17.750 ευρώ 80
Το Hyundai i20 είναι το πιο οικονομικό για αγορά, αφού η έκδοση με τον κινητήρα 84 ίππων κοστίζει 14.090 ευρώ στο πακέτο εξοπλισμού Fresh. Το μοντέλο με τον πιο ισχυρό κινητήρα από την βασική έκδοση είναι το Renault Clio, το οποίο αποδίδει 90 άλογα.

Οι μετρήσεις μας εστιάζουν στην πίσω καμπίνα, όπου το διαθέσιμο πλάτος παίζει ρόλο στο πόσοι μπορούν να χωρέσουν στο πίσω κάθισμα, ενώ ο «αέρας» για γόνατα και κεφάλια καθορίζει το πόσο άνετα θα κάθονται οι επιβάτες, ιδιαίτερα όσοι είναι ψηλοί. Δεν παραβλέπουμε βέβαια και το χώρο αποσκευών, μιας και παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα ταξίδια.

Πριν προχωρήσουμε στα αναλυτικά νούμερα και στην τελική κατάταξη, ας δούμε συνοπτικά τις πληροφορίες του κάθε μοντέλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε