Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Τα Καλύτερα σε Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.)

Τα Καλύτερα σε Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.)

TOP 5: Τα καλύτερα οικογενειακά SUV βενζίνης σε κατανάλωση στην πόλη

Διαβάστηκε από 8797 αναγνώστες - 22/6/2023

Όταν ακούμε για οικογενειακά SUV αυτομάτως θεωρούμε πως η κατανάλωση καυσίμου, ειδικά στην πόλη, είναι μεγάλη. Ισχύει ακόμα αυτό; Συγκρίνουμε όλα τα βενζινοκίνητα μικρομεσαία SUV που έχουμε δοκιμάσει και βρίσκουμε τα 5 που καίνε το λιγότερο εντός αστικού κύκλου. Αυτά είναι full υβριδικά, και πιο συγκεκριμένα τα Honda HR-V e:HEV, Kia Niro, Nissan Qashqai e-Power, Toyota C-HR και Corolla Cross.

Τα 5 οικογενειακά SUV που καίνε το λιγότερο στην πόλη

Τα οικογενειακά SUV είναι οχήματα που έχουν συνυφαστεί με την υψηλή κατανάλωση καυσίμου, τουλάχιστον στην  συνείδηση των αγοραστών. Ισχύει ακόμα αυτό, τώρα που βρισκόμαστε στην εποχή της υβριδικής τεχνολογίας; Πολλοί είναι αυτοί που χρειάζονται ή απλώς επιθυμούν ένα οικογενειακό SUV και έχουν απορία σχετικά με το αν είναι απαγορευτική η κατανάλωσή τους.

Για αυτό το λόγο ανατρέξαμε στα αυτοκίνητα που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα, συγκρίναμε τις καταναλώσεις που έχουμε μετρήσει και σας παρουσιάζουμε τα 5 οικογενειακά SUV που καίνε λιγότερο στην πόλη. Επιλέξαμε τον αστικό κύκλο μιας και εκεί γίνονται οι περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις.
Εστιάσαμε σε βενζινοκίνητα μοντέλα και παρατηρήσαμε –ομολογουμένως χωρίς έκπληξη- πως στην κορυφή βρίσκονται full υβριδικά οχήματα, τα οποία είναι το Honda HR-V e:HEV, το Kia Niro, το Nissan Qashqai e-Power, καθώς και τα Toyota C-HR και Corolla Cross. Αξίζει να αναφέρουμε πως από την αναζήτηση αφήσαμε εκτός τα plug-in hybrid μοντέλα, μιας και χρειάζονται εξωτερική πηγή ρεύματος, παρέχοντας ωστόσο μηδενική κατανάλωση καυσίμου στην πόλη.

Ας δούμε την τελική κατάταξη των 5 πιο οικονομικών σε βενζίνη οικογενειακών SUV με βάση την κατανάλωση στην πόλη. Στον πίνακα θα παραθέσουμε την κατανάλωση σε μικτό κύκλο και σε αυτοκινητόδρομο, για να έχετε μια συνολική εικόνα από το πόσο καίει το κάθε όχημα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε