Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα Καλύτερα σε Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.)

Τα Καλύτερα σε Κατανάλωση στην πόλη (λτ./100 χλμ.)

Τα πιο οικονομικά 4X4 SUV σε κατανάλωση

Διαβάστηκε από 7086 αναγνώστες - 15/2/2023

Οι λέξεις «τετρακίνητο οικογενειακό SUV» συνήθως συνοδεύονται από «μεγάλη κατανάλωση». Πόσο ισχύει αυτό; Για να το μάθουμε, συγκρίνουμε όλα τα μικρομεσαία SUV που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα και σας παρουσιάζουμε τα 5 από αυτά που «καίνε» τα λιγότερα στην πόλη. Dacia Duster, Hyundai Tucson, Lexus UX 250h, Nissan Qashqai και Toyota Corolla Cross είναι η τελική πεντάδα, με κορυφαία επίδοση 4,2 λτ/100 χλμ. Φαντάζεστε ποιο μπορεί να είναι αυτό;

Τα 5 οικογενειακά 4x4 SUV με τη χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη

Η χαμηλή κατανάλωση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που παίζει το δικό του ρόλο κατά την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, ειδικά στη σημερινή εποχή που οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Τι γίνεται με αυτούς που έχουν ανάγκη από ένα τετρακίνητο οικογενειακό SUV, δηλαδή μια κατηγορία οχημάτων που λόγω όγκου, βάρους και κίνησης στους τέσσερις τροχούς χρειάζεται να επισκέπτεται πιο νωρίς τα πρατήρια καυσίμων;

Κάναμε έρευνα στις μετρήσεις των μοντέλων που έχουμε δοκιμάσει ως τώρα, συγκρίναμε καταναλώσεις και σας παρουσιάζουμε τα 5 τετρακίνητα SUV που «καίνε» το λιγότερο εντός πόλης. Επιλέξαμε τον αστικό κύκλο, μιας και αφενός εκεί γίνονται κατά κανόνα οι περισσότερες μετακινήσεις της καθημερινότητας, και αφετέρου το συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» στις μεγαλουπόλεις είναι αυτό που εκτοξεύει την κατανάλωση στα ύψη.

Για τη σύγκριση επιλέξαμε βενζινοκίνητα, diesel, full υβριδικά, καθώς και οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, αφήνοντας εκτός τα αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά και τα plug-in hybrid μοντέλα, τα οποία μπορούν να έχουν μηδενική κατανάλωση καυσίμου στην πόλη, αλλά χρειάζονται φόρτιση σε πρίζα.

Η τελική πεντάδα αποτελείται από τα Dacia Duster, Hyundai Tucson, Lexus UX 250h, Nissan Qashqai και Toyota Corolla Cross. Από τα 5 μοντέλα τα 3 είναι full hybrid, το 1 είναι ήπια υβριδικό, ενώ το εναπομείναν 1 είναι πετρελαιοκίνητο.

Ας δούμε την τελική κατάταξη με βάση την κατανάλωση στην πόλη. Στον πίνακα αναγράφεται επίσης η μέση πραγματική κατανάλωση, καθώς και η κατανάλωση στο ταξίδι,  προκειμένου να δούμε σε ποιον τομέα διαπρέπει το κάθε τετρακίνητο SUV.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε