Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Πρέπει να φοράμε μάσκες μέσα στο αυτοκίνητο?

Διαβάστηκε από 22638 αναγνώστες - 4/5/2020

Από χθες 27 Απριλίου η Γερμανία βγαίνει από την φάση του Lockdown και θα πρέπει όλοι να κυκλοφορούν με μάσκες. Ο οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φοράνε μάσκες προσασίας? Κάνουμε έρευνα μέσω της AUTO BILD και αναλύουμε τι θα ισχύσει τελικά.

Η στιγμή επιτέλους έφτασε, και από χθες 27 Απριλίου του 2020, η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που βγαίνει από το LockDown, με μοναδικό περιορισμό για όλους, την χρήση προστατευτικής μάσκας. Στην Γερμανία όμως (όπως και στην Ελλάδα), η χρήση μάσκας είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμο. Τι ακριβώς, θα συμβεί τώρα που το κράτος θεσπίζει ως υποχρεωτική την χρήση τους?
 
Είναι τελικά όμως, απαραίτητη η εφαρμογή αυτού του μέτρου, και εντός των αυτοκινήτων? Η απάντηση που δίνει, ο δικηγόρος κυκλοφορίας από την Φρανκφούρτη, Ούβε Λένχαρτ είναι «όχι». Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας περιορίζεται στις τοπικές μετακινήσεις των ανθρώπων και σε επισκέψεις σε μαγαζιά (σουπερμάρκετ, φαρμακεία κ.λ.π) ακόμη και αν αυτό δεν βρήκε τα κράτη σύμφωνα εξ αρχής.


 
Τι λένε οι Κανονισμοί?
Το να φοράει κανείς προστατευτική μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου να περιορίσει τη διάδοση του ιού, είναι απόλυτα κατανοητό. Πολλές φορές θα είναι αδύνατον να πληρείτε, η απόσταση ασφαλείας των 1.5/2m μεταξύ των επιβατών, που έχει οριστεί από τις αρμόδιες αρχές, κι έτσι η χρήση της θα ήταν επωφελής. Οι Κανονισμοί οδικής κυκλοφορίας όμως, είναι σαφείς. Η μάσκα δεν πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο του οδηγού. Σύμφωνα με τον Ούβε Λένχαρτ, ο οδηγός συγκεκριμένα, θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τη μάσκα.
 
Βάσει των κανονισμών κυκλοφορίας που έχουν τεθεί σε ισχύ από το 2017 και έπειτα, ισχύει πως «κατά την οδήγηση ενός οχήματος απαγορεύεται ο οδηγός να φοράει κουκούλες, πέπλα ή μάσκες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο ή βασικά χαρακτηριστικά μέρη του». Η σημασία του κανόνα αυτού, κρύβεται στο γεγονός ότι το πρόσωπο του οδηγού πρέπει να είναι ευδιάκριτο και αναγνωρίσιμο, για την απόδειξη των παραβάσεων της κυκλοφορίας. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις