Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Kia Sportage VS Toyota RAV4: Ποιο υβριδικό SUV κερδίζει;
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia Sportage VS Toyota RAV4: Ποιο υβριδικό SUV κερδίζει;

Διαβάστηκε από 18730 αναγνώστες - 16/9/2022

Βάζουμε το υβριδικό Kia Sportage «απέναντι» από το επίσης υβριδικό Toyota RAV4. Αμφότερα τα SUV είναι αυτοφορτιζόμενα, γεγονός που αφαιρεί από την εξίσωση τη συνεχή αναζήτηση πρίζας και εξωτερικής πηγής ρεύματος. Θα καταφέρει να ξεπεράσει η Kia την Toyota στην ίδια της την «έδρα»;

Το Kia Sportage απέναντι στο Toyota RAV4

Τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά άνευ πρίζας μπορεί να μην συνοδεύονται από κάποια κρατική επιδότηση, αλλά ανταμείβουν τους ιδιοκτήτες τους με την χαμηλή κατανάλωση, τουλάχιστον στην πόλη και στους επαρχιακούς δρόμους, ενώ παράλληλα δεν χρειάζονται υποδομές φόρτισης. Αν κάποιος χρειάζεται ένα όχημα με χαμηλή κατανάλωση, αλλά θέλει να αποφύγει τα diesel επειδή δεν διανύει μεγάλες αποστάσεις, τότε τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά είναι η λύση.

Επιλέξαμε δύο δημοφιλή full hybrid υβριδικά SUV, το Kia Sportage και το Toyota RAV4, τα οποία βάζουμε σε άμεση αντιπαράθεση. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να συγκρίνουμε τις προσθιοκίνητες εκδόσεις σε παρόμοια επίπεδα εξοπλισμού, αλλά με την τρέχουσα κατάσταση και τις καθυστερήσεις στις παραλαβές των νέων μοντέλων, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Το Toyota RAV4 ήταν διαθέσιμο ως μοντέλο δοκιμής στη δικίνητη έκδοση και στο μεσαίο πακέτο εξοπλισμού «Team Deutschland» (στη Γερμανία), το οποίο διαθέτει μηχανικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με υφασμάτινες επενδύσεις. Θα θέλαμε την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, με το καινούργιο infotainment, αλλά δεν είχε έρθει ακόμα στις αντιπροσωπείες.

Στον αντίποδα, το Kia Sportage του συγκριτικού είναι στην τετρακίνητη έκδοσή του, στο ανώτερο πακέτο εξοπλισμού GT, που περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις και οσφυϊκή υποστήριξη.

Σε εποχές σαν αυτή, μπορεί να περιμένουμε αρκετό καιρό για να έχουμε στη διάθεσή μας αυτοκίνητα δοκιμών που είναι κομμένα και ραμμένα για να εξυπηρετούν επακριβώς τις ανάγκες μας. Εξάλλου, στο συγκεκριμένο συγκριτικό το ρόλο παίζουν τα υβριδικά συστήματα. Και εκεί, η Kia με την Toyota έχουν ακολουθήσει εντελώς διαφορετικούς δρόμους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε