Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Nissan Juke vs VW T-Cross vs Hyundai Kona vs Jeep Renegade

Διαβάστηκε από 54745 αναγνώστες - 28/9/2020

Τέτραθλο ανάμεσα στα SUV των... τεσσάρων μέτρων: Το νέο Nissan Juke συναντά τα Hyundai Kona, VW T-Cross και Jeep Renegade. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των μικρών;

Κάθε ερασιτέχνης ποδηλάτης αγοράζει σήμερα ένα carbon ποδήλατο, ώστε να αποφύγει κάποια σημαντικά κιλά. Και δεν καταλαβαίνει καθόλου, πως αδυνάτισμα θέλει εμφανώς η δική του... κοιλιά. Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά στα SUV. Όποιος θέλει να κάθεται λίγο ψηλότερα, αγοράζει ένα μεγάλο εκτός δρόμου όχημα, ακόμα κι αν το σύστημα τετρακίνησης ή το ρυμουλκούμενο βάρος ποτέ δεν αποτέλεσαν ένα σημαντικό ζήτημα. Με ποιο τρόπο γίνονται όλα πιο έξυπνα, το δείχνει το ολοκαίνουργιο Juke. Το ανανεωμένο Nissan συνδυάζει την εντυπωσιακή off-road εμφάνιση και τις μικρές διαστάσεις με ένα concept υπερυψωμένων θέσεων, που είναι βολικό στο πλαίσιο της καθημερινότητας. Επομένως, κάτι περισσότερο από τη μετάδοση της κίνησης στον μπροστινό άξονα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 117 PS δε χρειάζεται. Έτσι, η εκκίνηση γίνεται τιμολογιακά από τα όχι και τόσο πολλά 18.990 ευρώ (στη Γερμανία).



Μία πολύ συμπαθητική προσέγγιση, την οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να ακολουθήσουν κι άλλοι κατασκευαστές. Μία από αυτές είναι η Jeep με το Renegade. Ο κινητήρας του μικρού cow boy αποδίδει 120 PS και η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων στους μπροστινούς τροχούς, ενώ στη Γερμανία η τιμή του ξεκινά από 20.990 ευρώ.
Την ίδια τιμή ισχύος διαθέτει το Hyundai Kona, με το κορεατικό μοντέλο να «αποφεύγει» το σύστημα τετρακίνησης, ενώ η βασική έκδοση κοστίζει 17.990 ευρώ (στη Γερμανία).
Το τελευταίο μοντέλο της παρέας μας, ξεκινά στη Γερμανία από τα 20.150 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα το VW T-Cross διαθέτει κινητήρα ισχύος 115 PS, χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς.
Τέσσερις, λοιπόν, έξυπνες, μικρού μεγέθους προτάσεις, οι οποίες αποφεύγουν τα υπερβολικά off-road διακοσμητικά στοιχεία και προτιμούν την έξυπνη εμφάνιση. Μπορεί το Juke, ως ο νεότερος από όλους αυτούς τους περιπετειώδεις μέσα στην καθημερινότητα τύπους να επιβληθεί και να αναλάβει τα σκήπτρα; Η λεπτομερής συγκριτική δοκιμή δίνει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις