Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
11 φωτογραφίες »

Συγκρίνουμε Ford Kuga με Opel Grandland Χ και Mitsubishi Outlander

Διαβάστηκε από 28749 αναγνώστες - 10/2/2021

Ισχυρός ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των Plug in hybrid SUV. Το νεοφερμένο Ford Kuga 2.5 PHEV αντιμετωπίζει τα Mitsubishi Outlander plug-in-hybrid και Opel Grandland X Hybrid4.

PHEV: Αυτό είναι στα Αγγλικά το όνομα μιας ολόκληρης κατηγορίας οχημάτων, που αναλύεται ως εξής: plug-in (P) υβριδικό (H) ηλεκτρικό (E) όχημα (V) - όλο μαζί: plug-in-hybrid electric vehicle, που σημαίνει ότι η μπαταρία του συγκεκριμένου οχήματος μπορεί επίσης να φορτιστεί στην πρίζα. Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει στα συνηθισμένα πλήρως υβριδικά μοντέλα. Τα συστήματα των τριών μοντέλων μας είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, αν και -κατά βάση- υπάρχει και στις τρεις περιπτώσεις ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, τουλάχιστον ένας ηλεκτρικός κινητήρας (στο Mitsubishi, μάλιστα, υπάρχουν δύο) και μια μπαταρία ιόντων λιθίου.



Στο Ford λειτουργούν μαζί ένα βενζινοκίνητο μηχανικό σύνολο 2,5 λίτρων με 152 PS, ένας ηλεκτροκινητήρας με 97 kW (131 PS), ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT και η μπαταρία των 14,4 kWh. Η ισχύς αυτού του συνδυασμού ανέρχεται στα 225 PS. Το Kuga είναι σε θέση να κινηθεί για 64 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, η κατανάλωση της δοκιμής έφτασε τα 6,2 λίτρα, που είναι η καλύτερη τιμή στη σύγκρισή μας. Με τις επιδόσεις του, το Ford βρίσκεται ανάμεσα σε Opel και Mitsubishi, καθώς ολοκληρώνει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα.



Στην πράξη το Kuga εκκινεί από στάση ήπια και με ευκολία, παραμένοντας, όπως επίσης τα Opel και Mitsubishi, συνολικά εντυπωσιακά αθόρυβο. Όπως είναι φυσικό, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, ο βενζινοκινητήρας γίνεται ακουστικά πιο αισθητός και ακούγεται τραχύς. Ωστόσο, η Ford θα μπορούσε να καταστήσει την ανάκτηση ενέργειας λίγο πιο αποτελεσματική στο μέλλον, καθώς η Opel και ιδιαίτερα η Mitsubishi μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Το Kuga είναι ρυθμισμένο και προσαρμοσμένο έτσι, ώστε να είναι ένα χαρακτηριστικό Ford, όντας ισορροπημένο και με ευχάριστη οδική συμπεριφορά, αφού διακρίνεται για το άμεσης αίσθησης και μεγάλης ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις