Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Συγκρίνουμε Opel Corsa με Hyundai i20 και Mazda2
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συγκρίνουμε Opel Corsa με Hyundai i20 και Mazda2

Διαβάστηκε από 26989 αναγνώστες - 1/3/2021

Ενδιαφέρουσα σχεδίαση, συναρπαστική τεχνολογία, καλές τιμές: τρία σύγχρονα μικρά αυτοκίνητα σε μια σκληρή συγκριτική δοκιμή. Ποιο επικρατεί τελικά?

Σίγουρα, αυτά τα μοντέλα μόνο απαραίτητα δεν περνούν. Με μήκος σχεδόν 4 μέτρα, ύψος 1,50  και πολύ ενδιαφέροντα από πλευράς σχεδίασης, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην τα κοιτάξουμε. Ούτε καν για χάρη ενός SUV. Μάλλον το αντίθετο, αφού τα τρία μικρά λάμπουν με τις κατάλληλες για την καθημερινότητα ιδέες των χώρων τους ενάντια στην πλήξη, τους οικονομικούς κινητήρες και τις προσιτές τιμές τους. Κάτι που δεν μπορεί να υποστηρίξει εδώ και καιρό κάθε μικρό SUV για τον εαυτό του.

Κοινοποίησέ το »


Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα Mazda 2 Skyactiv-G 90 M Hybrid, Hyundai i20 1.0 T-GDI 48V-Hybrid και Opel Corsa 1.2 DI Turbo. Τρεις εκπρόσωποι της κλασικής κατηγορίας των μικρών αυτοκινήτων, τα οποία δε χρειάζεται να κρύβονται από κανέναν ή οτιδήποτε άλλο. Μετά από ένα ελαφρύ facelift πέρυσι, το Mazda 2 εντυπωσιάζει με ακόμα περισσότερη κομψότητα και με το ενσωματωμένο σύστημα και τον πυκνωτή των 22,5 Volt αντί μπαταρίας ως ηλεκτρική συσκευή αποθήκευσης, ακολουθεί μια πολύ ιδιαίτερη μέθοδο όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.



Από την πλευρά της, η Hyundai έχει τοποθετήσει στο νέο i20 μια γεννήτρια- μίζα με ιμάντα για να εξοικονομεί ενέργεια. Το mild hybrid σύστημα λειτουργεί στην πρόταση από την Κορέα με διπλάσια τάση και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη. Πολύ συναρπαστικό!
Τέλος, η Opel εμπιστεύεται ένα μικρό τρικύλινδρο turbo κινητήρα, χωρίς καμία ειδική τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου, κάτι που κατά βάση επιτρέπει στο χρήστη του Corsa να γλιτώνει χρήματα, και στο αυτοκίνητο, βάρος.
Η σύγκρισή μας στις επόμενες σελίδες αποσαφηνίζει, αν τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα μηχανικά σύνολα, μικρής χωρητικότητας, από την Ασία είναι δυνατό να ηττηθούν, καθώς και τι άλλο μπορούν να κάνουν τα τρία μικρά αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής μπορούμε να σας αποκαλύψουμε ήδη πως η συνέχεια δε θα είναι ανιαρή.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις