Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέο Mazda6: Εξακύλινδρο και πισωκίνητο

Διαβάστηκε από 33331 αναγνώστες - 5/10/2020

Η τέταρτη γενιά του πολυτελούς Mazda6 θα φέρει την επανάσταση στην μέχρι τώρα στρατηγική της Ιαπωνικής βιομηχανίας. Η AUTO BILD έχει όλες τις πληροφορίες για το εξακύλινδρο και πισωκίνητο Mazda6 που θα αλλάξει ταράξει τα νερά της κατηγορίας.   

Το νέο Mazda6 θα κυκλοφορήσει το 2021, αλλά ήδη οι πληροφορίες για το επερχόμενο μοντέλο, ενθουσιάζουν! Το Mazda6 θα βασιστεί σε εντελώς νέα πλατφόρμα, και θα εφοδιαστεί με χαρακτηριστικά, που θα αλλάξουν εντελώς τον χαρακτήρα του premium οικογενειακού αυτοκινήτου, που γνωρίζαμε έως τώρα. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πως, το σχεδιαστικό τμήμα της Mazda, προετοιμάζει με τέτοια επαναστατική κίνηση με το συγκεκριμένο μοντέλο. 
 
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε πως, το νέο Mazda6 θα έχει κάτω από το καπό του, έναν εξακύλινδρο κινητήρα, και η κίνηση θα μεταδοθεί στον πίσω άξονα. Θα υπάρξουν εκδόσεις και βενζίνης αλλά και diesel, μαζί με ήπιες και plug-in υβριδικές τεχνολογίες, ώστε να επιτευχθούν τα αυστηρά όρια για την καταπολέμηση των ρύπων, αλλά και της οικονομίας καυσίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα ακόμα και για προαιρετική τετρακίνηση.
 
Σχεδιασμός
Εξωτερικά το νέο Mazda6 θα βασιστεί στο Vision Coupe που γνωρίσαμε το 2017, και θα διατηρήσει την τυπική σχεδίαση Kodo με τις μεγάλες λείες επιφάνειες. Γενικότερα, θα υπάρχει λιγότερη χρήση χρωμίου, οι προβολείς θα είναι ιδιαιτέρως στενοί, και ο πρόβολος θα έχει μια πιο ομαλή σχεδίαση
Στο πίσω μέρος δεν υπάρχει πλέον η φαρδιά διακοσμητική λωρίδα χρωμίου που συνδέει τα δύο πίσω φώτα, ενώ οι πίσω προβολείς είναι επανασχεδιασμένοι και θυμίζουν πολύ το στυλ του MX-5. 
Δεν αποκλείεται πάντως, να δούμε στο μέλλον και διθέσια coupe έκδοση του νέου Mazda6, καθώς είναι στις σκέψεις της Ιαπωνικής βιομηχανίας. Το νέο μοντέλο, δεν θα παρουσιαστεί πριν από το 2021. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις