Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Επιθετικό και ταχύτατο το νέο Hyundai i20 N

Διαβάστηκε από 30486 αναγνώστες - 7/10/2020

Στην δημοσιότητα ήρθε εικόνα για την νέα σειρά της Hyundai και το μοντέλο i20 N, με τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες να εντυπωσιάζουν.

Η έκδοση της Hyundai i20 N πλησιάζει και μοιάζει αποφασισμένη να ανταγωνιστεί σε απόλυτο βαθμό τους «αντιπάλους» της, όπως τα Ford Fiesta ST και το Volkswagen Polo GT, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να κερδίσει και την μάχη και με crossover και SUV τα οποία κυκλοφορούν με ταχείς ρυθμούς στην αγορά.

Μετά τις δοκιμές τις οποίες έγιναν από την Hyundai στην περιοχή του Nürburgring, η εταιρεία παρουσίασε μία μικρή πρώτη εικόνα του νέου hot-hatch i20 N, το οποίο ακολουθεί σε σημαντικό βαθμό παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία με την σειρά των i30, χωρίς πάντως να περιορίζεται η δική του μοναδικότητα.

Χαρακτηριστικό είναι το πιο επιθετικό στυλ και οι μεγαλύτερες είσοδοι αέρα στον πρόβολο του αυτοκινήτου, στοιχείο το οποίο εντοπίζεται και στους αεραγωγούς του, με μία κόκκινη λωρίδα να εντοπίζεται στο κάτω μέρος. Παρόμοιου χρώματος είναι και οι δαγκάνες των φρένων, πάνω στις οποίες είναι σχεδιασμένο και το λογότυπο της εταιρείας «Ν». Ένα σετ από ματ ζάντες 18 ιντσών επιλέγεται για τους τροχούς. Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί και στα sideskirts του αυτοκινήτου, μαζί με μία αεροτομή στο τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος.



Το αυτοκίνητο είναι χρωματισμένο με το αγαπημένο για την εταιρεία Performance Blue, το οποίο διανθίζεται με τα χρώματος Phantom Black οροφή, κολόνες και καθρέφτες. Γενικότερο συμπέρασμα είναι πως το νέο Hyundai i20 N μοιάζει περισσότερο επιθετικό σε σχέση με τους αντιπάλους του στο συγκεκριμένο στυλ αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν κυκλοφορήσει εξακριβωμένες πληροφορίες για τις προδιαγραφές του κινητήρα, οι διαρροές ωστόσο κάνουν λόγο για έναν turbo τετρακύλινδρο 1.6 λίτρων ο οποίος θα έχει ιπποδύναμη 201 άλογα. Η κίνηση θα δίνεται στους μπροστά τροχούς με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, παράλληλα με την παρουσία διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να εγκατασταθεί και DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, όπως ισχύει και με τα i30 Ν και Veloster.

κιλά ροπής θα είναι στα 275, με το βάρος του αυτοκινήτου στον 1,2 τόνους. Ο χρόνος προσέγγισης στα 0-100 είναι στα 6,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230χλμ/ώρα.

Το Hyundai i20 N θα διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές την άνοιξη του 2021, ενώ το κόστος του σε τιμή Γερμανίας θα ξεπερνά τις 22.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις