Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η Skoda δίνει μία πρώτη, επίσημη εικόνα από τη νέα Fabia

19/2/2021

Η Skoda δημοσίευσε μία πρώτη teaser φωτογραφία από τη νέα Fabia, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο, που θα είναι μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο από αυτό της τρέχουσας γενιάς.

Η Skoda δημοσίευσε επισήμως την πρώτη teaser φωτογραφία για τη νέα γενιά της Fabia. Η εικόνα δείχνει το αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας από το πλάι, αλλά ορατές είναι, ουσιαστικά, μόνο οι γραμμές της οροφής και των παραθύρων του νέου μοντέλου. Επομένως, ενδέχεται να μην υπάρχουν σημαντικές και εκτεταμένες αλλαγές. Για αυτό το λόγο ίσως, η Skoda μας παρέχει για πρώτη φορά εκ των προτέρων τόσες πληροφορίες για ένα νέο μοντέλο της.

Οι Τσέχοι, αναφέρουν πως η Fabia θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και ως προς τις τρεις διαστάσεις (μήκος x πλάτος x ύψος) και ότι ο όγκος του χώρου αποσκευών θα είναι κατά 50 λίτρα μεγαλύτερος, κάτι που σημαίνει πως πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων βρίσκονται 380 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Και πάλι αποκλειστικά με βενζινοκινητήρες
Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η τέταρτη γενιά της Fabia θα βασιστεί για πρώτη φορά στην πλατφόρμα MQB-A0 της VW, δηλαδή θα χρησιμοποιεί την ίδια βάση με το VW Polo. Από πλευράς κινητήρων, όμως, θα υπάρχουν αποκλειστικά βενζινοκίνητες εκδόσεις, καθώς θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα του ομίλου VW. Κατά πάσα πιθανότητα, ο λόγος γίνεται για τον τρικύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου. Σε ό,τι αφορά τα συστήματα μετάδοσης, θα διατίθενται τόσο το χειροκίνητο όσο και το αυτόματο DSG των 7 σχέσεων.



Οι πρώτες εικόνες δείχνουν μια νέα γρίλια στην πρόσοψη
Οι φωτογραφίες των «κατασκόπων» της AUTO BILD παρέχουν σαφώς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σχεδίαση. Το μοντέλο, που φωτογραφήθηκε, είναι -ευτυχώς- μόνο ελαφρώς καμουφλαρισμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ήδη ορατές οι λεπτομέρειες και οι αναλογίες των όγκων του αυτοκινήτου. Στο μπροστινό μέρος, πάντως, ξεχωρίζει η φαρδύτερη γρίλια του ψυγείου, αλλά και οι πρόσφατα επανασχεδιασμένοι προβολείς, οι οποίοι, στο όχημα δοκιμών, είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία LED.

Η εικόνα δείχνει επίσης ότι τα πίσω φώτα της νέας Fabia προεκτείνονται στην πίσω πόρτα. Ταυτόχρονα, υπάρχει και η πληροφορία πως αυτά τα φωτιστικά σώματα θα διαθέτουν νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό τους.
Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν φωτογραφίες του εσωτερικού ακόμη. Παρόλα αυτά, τα αναλογικά στρογγυλά όργανα ίσως αντικατασταθούν από ένα ψηφιακό cockpit.

Τιμή και αναμενόμενη έναρξη πωλήσεων
Η Skoda θα παρουσιάσει τη νέα Fabia πιθανότατα την ερχόμενη άνοιξη, ενώ λίγο αργότερα θα μπορέσουμε να δούμε επίσης την αντίστοιχη Combi εκδοχή. Με αυτά τα δεδομένα, οι πωλήσεις θα ήταν οπωσδήποτε δυνατό να ξεκινήσουν στην Ευρώπη στα τέλη του φετινού καλοκαιριού. Όσον αφορά τις τιμές, είναι πιθανό να αυξηθούν ελαφρώς κι αυτές. Η AUTO BILD υποθέτει ότι η αρχική έκδοση (στη Γερμανία) θα ξεκινά μάλλον από τα 15.000 ευρώ. Συγκριτικά, στην ίδια αγορά, η αρχική έκδοση της Fabia ξεκινά σήμερα από τα 14.160 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις