Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδού το νέο Kia Sportage 2021

Διαβάστηκε από 25688 αναγνώστες - 25/1/2021

Στα τέλη του 2021 η KIA ανανεώνει εξ ολοκλήρου το Sportage. Το τεχνολογικά συγγενές μοντέλο με το Hyundai Tucson θα έχει πιο έντονη και πιο σπορτίφ σχεδίαση και εμείς σας μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες!

Η KIA έχει πουλήσει μέχρι σήμερα με επιτυχία τέσσερις γενιές του Sportage. Βέβαια, η ιστορία της εξέλιξης του μικρότερου SUV των Κορεατών θα έχει και συνέχεια, η οποία θα δοθεί στα τέλη του 2021 με την πέμπτη γενιά του. Ο στόχος της KIA και, εν γένει, του ομίλου Hyundai είναι πλέον ξεκάθαρος: Το διάδοχο μοντέλο πρέπει να έχει πιο σπορτίφ χαρακτήρα, επομένως, έτσι και η σχεδίασή του θα γίνει πιο έντονη και οξεία. 

Πιο έντονη σχεδίαση για το νέο Sportage
Το σημείο του κορεατικού SUV, που αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα όσων το αντικρίζουν, είναι η νέα μεγαλύτερη γρίλια του ψυγείου στην πρόσοψή του, καθώς και τα νέα, πιο έντονης σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Τα μπροστινά φώτα LED δε συγχωνεύονται μεταξύ τους τόσο έντονα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του συγγενούς Hyundai Tucson. Αντίθετα, στην πίσω πλευρά του νέου Sportage θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προαιρετικά διαθέσιμη μια ενιαία φωτιστική δέσμη. Όσον αφορά, δε, το εσωτερικό, εκεί θα τοποθετηθούν το ολοκαίνουργιο infotainment του κορεατικού ομίλου, αλλά και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Με εξαίρεση τον ηλεκτροκινητήρα, όλοι οι άλλοι τύποι θα είναι παρόντες
Κάτω από το μπροστινό καπό θα μπορεί να βρει κανείς σχεδόν ό,τι υπάρχει αυτήν την εποχή στην αγορά. Δηλαδή, θα λανσαριστούν βενζινοκίνητες και diesel εκδοχές με -αλλά και χωρίς- ηλεκτρική υποστήριξη, όπως συμβαίνει στις αμιγώς υβριδικές και plug-in-hybrid εκδόσεις. Παρεμπιπτόντως, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Sportage δεν έχει προγραμματιστεί. Τέλος, οι τιμές θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεκινούν από τα σχεδόν 25.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις