Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Οδηγούμε Mercedes E300 e 4Matic

Διαβάστηκε από 25300 αναγνώστες - 16/12/2020

Με συνδυαστική ισχύ 320 PS εμφανίστηκε η plug-in-υβριδική Mercedes E 300 e 4Matic στη δοκιμή της.

Λεγόταν πως θα είναι οικονομικά τα υβριδικά μοντέλα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψει κανείς την ισχύ. Με την E 300 e, η Mercedes διαθέτει πλέον ένα plug-in υβριδικό μοντέλο με ισχύ 320 PS στην γκάμα της πρόσφατα ανανεωμένης E-Class. Επομένως, ισχύς υπάρχει. Ωστόσο, για τι άλλο ακόμη είναι ικανή;



Το εσωτερικό δείχνει πολυτελές, καλά φροντισμένο και υψηλής ποιότητας. Υπάρχει άφθονος χώρος, ακόμα και στο πίσω μέρος του. Το ύψος του καθίσματος στα 51,5 cm είναι ακόμη ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με της BMW Σειράς 5 (53 cm) και του Audi A6 (52 cm). Σε κάθε περίπτωση, η θέση είναι απόλυτα ταιριαστή.



Εμείς, πάντως, προτείνουμε τα πολύ άνετα καθίσματα πολλαπλών χρήσεων σε όσους έχουν τη δυνατότητα, μιας και ανήκουν στον έξτρα εξοπλισμό. Η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση πάντως, αξίζει κάθε ευρώ που θα δώσετε. Πιστέψτε μας.
Ένα μειονέκτημα της ύπαρξης του υβριδικού συστήματος κίνησης είναι ο μικρότερος χώρος αποσκευών. Στην E 300 e έχει όγκο μόνο 370 λίτρων έναντι των συνηθισμένων 540. Αιτία είναι, η μπαταρία, που έχει τοποθετηθεί εκεί.


 
Και, φυσικά, το συγκεκριμένο σύστημα αυξάνει το βάρος του οχήματος. Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ζυγίζει 2,1 τόνους, ενώ μια E 200 4Matic χωρίς υβριδικό σύστημα φτάνει τους περίπου 1,8 τόνους. Στην E 300 e, το σύστημα αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με 211 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα με 90 kW (122 PS). Συνυπολογίστε το αυτόματο κιβώτιο, 9 σχέσεων, και την μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στα 320 PS. Αμιγώς ηλεκτρικά η Mercedes κινείται ευχάριστα ήσυχα και ραφιναρισμένα, διαθέτοντας αυτονομία 45 χιλιομέτρων.

Κι όταν αναλάβει τα καθήκοντά του και ο βενζινοκινητήρας, η αλληλεπίδραση μεταξύ του μηχανικού συνόλου εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα, της επιτάχυνσης και της πέδησης, της εκφόρτισης και της φόρτισης λειτουργεί ομαλά. Η συγκεκριμένη Benz κινείται με δυναμισμό και φίνο τιμόνι, δείχνοντας πάντα σε εγρήγορση και ισχυρή. Παρέχει, δε, εκπληκτικές επιδόσεις: η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h, για παράδειγμα, διαρκεί μόλις 5,9 δευτερόλεπτα.

Κατανάλωση 
Στο πλαίσιο της δοκιμής η E 300 e κατανάλωσε 8,6 λίτρα. Η συγκεκριμένη E-Class δεν είναι υπερβολικά οικονομική σε κατανάλωση, αλλά ούτε και πολύ κακή για ένα βαρύ τετρακίνητο σεντάν, ενώ η τιμής της είναι 69.186 ευρώ.

Συμπέρασμα
Μετά από το facelift, η E-Class είναι πιο ώριμη και άνετη. Η plug-in υβριδική E 300 e έχει μεγάλη ισχύ και δεν καταναλώνει πάρα πολύ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις