Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Cupra Ateca - Η αρχή της νέας εποχής

16/10/2018

Η Seat κατασκευάζει το δικό της σπορ τμήμα Cupra και η δυναμική εκκίνηση γίνεται με ένα Ateca 300 ίππων.

Όταν το χαμόγελο φτάνει από το ένα αυτί μέχρι το άλλο και σχεδόν δεν χωράει πλέον στο πρόσωπο, ο ιδιοκτήτης των χαρούμενων συναισθημάτων μπορεί να κάθεται μέσα σε ένα Cupra Ateca.

Σε μια αγωνιστική διαδρομή, κόψτε ελαφρώς τις καμπύλες έως ότου χρειαστεί να πέσετε στα φρένα της Brembo. Αυτός είναι ο νέος ικανός ταύρος στο στάβλο της Seat, ή μάλλον της Cupra, όπως θα ονομάζεται από τώρα και στο εξής το σπορ τμήμα.  Όπως η AMG για τη Mercedes ή το M για τη BMW. Για την πρεμιέρα, οι Ισπανοί αποφάσισαν να προσαρμόσουν το Ateca. Ντυμένο οπτικά, μπροστά με φωτισμό LED matrix και με επιβλητική μάσκα που φέρει στο κέντρο το χάλκινου χρώματος λογότυπο Cupra,  σαν ένα περήφανο τατουάζ σε ένα μυώδες χέρι.



Το Ateca έχει πολύ δύναμη, 300 ίπποι και 400Nm ροπής βρίσκονται πανέτοιμα κάτω από το καπό. Η διαδικασία για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα, διαρκεί μόλις 5,2 δευτερόλεπτα, με την τελική να ανέρχεται στα 247 χιλιόμετρα. Εντάξει δεν είναι και ότι πιο οικολογικό μπορείς να συναντήσεις, αλλά τουλάχιστον ο ταύρος φυσάει την αδρεναλίνη του μέσω φίλτρου σωματιδίων στον ανοιχτό αέρα. Στο εσωτερικό, το Ateca είναι διακοσμημένο με αρκετά κομμάτια Alcantara.

Τα αθλητικά καθίσματα με τις γκρίζες ραφές, bucket καθίσματα από το 2019, είναι εξίσου κομμάτι της σειράς με το ψηφιακό πιλοτήριο ή το πακέτο πολυμέσων που περιλαμβάνει οθόνη αφής οκτώ ιντσών, σύστημα πλοήγησης και κάμερα 360 μοιρών. Πάντα στο προσκήνιο βρίσκεται το 7τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο μπορεί να πάρει ήσυχα την ταχύτητα κατά τη διάρκεια του kickdown, και το σύστημα 4Drive με κίνηση στους 4 τροχούς. Τα διαφορετικά modes οδήγησης, το κάνουν ιδανικό τόσο για οδήγηση στο δρόμο, όσο και στην πίστα. Στο "Normal" το Cupra Ateca είναι μάλλον πιο μαζεμένο σε συμπεριφορά, στο "Sport" ο οδηγός έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.



Όταν επιλέγεις τη λειτουργία Cupra, αυξάνει επιπλέον την αμεσότητα των συστημάτων. Η απόκριση του γκαζιού είναι άμεση, η ρυθμιζόμενη ανάρτηση σφίγγει ακόμα περισσότερο τους μυς, ενώ ο ήχος είναι κακός και φτάνει στο εσωτερικό.  Έτσι μπορείτε να κάνετε πράγματα με το SUV, τα οποία απαιτούν ένα δυναμικό χαρακτήρα, χωρίς να μπλέξετε σε άσχημες καταστάσεις. Το Cupra Ateca θα είναι διαθέσιμο από τον Δεκέμβριο. Φυσικά και υπάρχουν και άλλα στιλάτα οικογενειακά SUV εκεί έξω, αλλά δεν φέρνουν το πλατύ χαμόγελο στα χείλη σας, όπως αυτό. 

Συμπέρασμα: Το Cupra Ateca μεταμορφώνεται από pit bull στην πίστα σε οικογενειακό φίλο στην καθημερινή ζωή. Μια ευέλικτη μονάδα παραγωγής ιπποδύναμης που είναι ασύγκριτη σε αυτή την τιμή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις