Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Διαθέσιμη σύντομα με 4 διαφορετικούς κινητήρες
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Διαθέσιμη σύντομα με 4 διαφορετικούς κινητήρες

Διαβάστηκε από 14965 αναγνώστες - 5/5/2022

Όμως όλα τα παραπάνω φαντάζουν ελάσσων σημασίας μπροστά στην καρδία του μοντέλου. Γιατί παραδοσιακά η Alfa Romeo μιλούσε στις ψυχές των οδηγών με τα μοτέρ της. Αρχικά η Tonale θα βγαίνει με το νέο κινητήρα Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbο) 1.5 κ.εκ, που συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα κι έχει συνολική απόδοση είτε 130 είτε 160 ίππων, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων. Μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσει ένας diesel κινητήρας 1,6 λίτρων με 130 άλογα και 320 Nm ροπής, καθώς και μια Plug-In έκδοση με απόδοση 275 ίππων.

Κοινοποίησέ το »


Ενθουσιάζει με την ησυχία και την ποιότητα κύλισης, εξαφανισμένο το ιταλικό ταπεραμέντο της

Εμείς βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι της έκδοσης με τους 160 ίππους (240Nm ροπής) κι από τα πρώτα χιλιόμετρα εκπλαγήκαμε από την απουσία των θορύβων, τόσο των αεροδυναμικών, όσο και του κινητήρα. Όταν όμως πατήσαμε το γκάζι τέρμα, το χαμόγελο μας κόπηκε κάπως απότομα. Ο κινητήρας δείχνει απρόθυμος να επιταχύνει, παρά τα 8,8δλ που χρειάζεται για το 0-100χλμ, με το κιβώτιο ταχυτήτων να μην αλλάζει γρήγορα τις σχέσεις και πολλές φορές να κρατά άνευ λόγου τις στροφές ψηλά. Το σύστημα διεύθυνσης είναι αρκετά ελαφρύ και με τεχνητή αίσθηση, που αποθαρρύνει τις γρήγορες εναλλαγές. Η ενεργή ανάρτηση και το ηλεκτρονικό διαφορικό σώζουν κάπως την κατάσταση, αλλά δεν θα είναι υπερβολή να πούμε, τουλάχιστον για την έκδοση που οδηγήσαμε, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο φαντάζει ιδανικό για ταξίδια, ψώνια και καθημερινές μετακινήσεις, αλλά δεν διαθέτει τη φλόγα της εταιρίας που αγάπησαν οι Alfisti κι όχι μόνο.

Η Αlfa Romeo Tonale των 130 ίππων ξεκινάει στη Γερμανία από τα 35.500 ευρώ.

Ιδανική για καθημερινές μετακινήσεις, περιμένουμε με αγωνία στην κορυφαία έκδοση

Η Αlfa Romeo Tonale είναι πραγματικά ένα κόσμημα, τόσο οπτικά όσο και ποιοτικά, αλλά στην έκδοση των 160 ίππων δεν φαίνεται να εκπληρώνει τις προσδοκίες όσο αφόρα το οδηγικό κομμάτι. Ίσως στην κορυφαία Plug-In έκδοση των 275 ίππων, που θα είναι προσανατολισμένη στο κομμάτι των επιδόσεων να μας διαψεύσει. Την περιμένουμε με ανυπομονησία.
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά* ALFA ROMEO TONALE 1.5 HYBRID VELOCE
Κινητήρας  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.469
Κύλινδροι/Βαλβίδες 4/16
Τροφοδοσία Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 160/5.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 240/1.500
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 7/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop NAI
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,8
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 210
Βάρος με οδηγό (κιλά) 1.525
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 6,3
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 500
Τιμή από (ευρώ) 35.500 (Γερμανία)