Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αναβαθμισμένο στα σημεία το Opel Corsa Electric

Αναβαθμισμένο στα σημεία το Opel Corsa Electric

11/12/2023

«Yes of Corsa» είναι το σλόγκαν της διαφήμισης που προωθεί το νέο Opel Corsa Electric, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το πόσο σίγουροι είναι οι Γερμανοί για τα ταλέντα του νέου μοντέλου και το πόσο πολυδιάστατο είναι! Το δοκιμάζουμε και ανακαλύπτουμε κάθε πτυχή του αυτοκίνητου, το οποίο φρεσκαρίστηκε ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα που το κάνουν τον βασιλιά των πωλήσεων της κατηγορίας τους. Ας το δούμε βήμα-βήμα.

Σχεδιασμός/εσωτερικό: Το Corsa έχει ανανεωθεί οπτικά και τεχνολογικά

Εμφανισιακά η αλλαγή του νέου Corsa είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως ήδη αναφέραμε πλέον έρχεται με την μαύρη μάσκα «Vizor», ολοκληρώνοντας την μετάβαση όλων των μοντέλων της Opel στη καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία και ταυτόχρονα βγάζοντας ακόμα περισσότερο δυναμισμό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τους ανασχεδιασμένους προβολείς τεχνολογίας matrix LED και τους πιο λεπτούς αεραγωγούς στις άκρες του νέου προφυλακτήρα, το Corsa φαίνεται πολύ πιο φαρδύ και στιβαρό. Στο πίσω μέρος, τουλάχιστον στις πιο πλούσιες εκδόσεις, τα φωτιστικά σώματα έγιναν LED, ενώ το όνομα του μοντέλου κοσμεί όλη την πόρτα του πορτ-μπαγκάζ.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η νέα, μεγαλύτερη οθόνη infotainment δέκα ιντσών, η οποία όμως παραμένει ελαφρώς μακριά από τον οδηγό, με την εργονομία και την πρακτικότητα να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ μας αρέσει που δεν έχουν εξαφανιστεί τα φυσικά κουμπιά.



Γενικά δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα γκρίνιας ως προς την αίσθηση άνεσης και λειτουργικότητας, ίσως μόνο ότι το τιμόνι θα μπορούσε να κατεβαίνει πιο κάτω για τους οδηγούς που κάθονται πιο χαμηλά, με τη συνολική εικόνα να είναι εξαιρετική, ειδικά από τη στιγμή που η Opel βελτιστοποίησε αισθητά και το φωνητικό έλεγχο. Στα θετικά στοιχεία βάζουμε το πολύ καλό ηχοσύστημα, την συναρμογή των υλικών που δεν «βγάζουν» περίεργους ήχους όταν το αυτοκίνητο περνάει πάνω από κακοτεχνίες και την συνολική αίσθηση ποιότητας που αναβλύζουν.

Χωροταξικά οι πίσω επιβάτες δεν θα νιώσουν και σαν να κάθονται στο καναπέ τους, μιας και οι διαθέσιμοι χώροι είναι ελαφρώς περιορισμένοι, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους περισσότερους παίχτες της κατηγορίας, αλλά τα 267 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ (μόλις 40 λιγότερα από το θερμικό μοντέλο) κρίνονται άκρως ικανοποιητικά για την ηλεκτρική φύση του Corsa Electric.
 

Σελ.
1
Πρώτη δοκιμή νέο Opel Corsa Electric! Καλύτερο σε ισχύ, αυτονομία & εξοπλισμό
Σελ.
2
Αναβαθμισμένο στα σημεία το Opel Corsa Electric
Σελ.
3
Το Corsa Electric είναι φτιαγμένο για την πόλη