Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Ταχύτερη φόρτιση και νέο προφίλ για το Hyundai Kona Electric facelift

12/11/2020

Το Hyundai Kona Electric facelift αποκτά πιο χρηστικό προφίλ χάρη στην δυνατότητα ταχύτερης φόρτισης, την ώρα που δέχεται σημαντικές αισθητικές επεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό του.

H Hyundai συνεχίζει την αναβάθμιση των μοντέλων της στην σειρά Kona. Μετά την ανανέωση του του κλασικού αυτοκινήτου με τον κινητήρα καύσης και της υβριδικής έκδοσης, οι Κορεάτες παρουσιάζουν το ανανεωμένο Hyundai Kona Electric facelift, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές τους πρώτους μήνες του 2021.
 
Το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί με σημαντικές επεμβάσεις στην εξωτερική του εμφάνιση. Πρώτη και περισσότερο εντυπωσιακή τροποποίηση είναι η απουσία γρίλιας και συνεπακόλουθα ο πιο λείας επιφάνειας πρόβολος. Επίσης, δεν υπάρχει η χαρακτηριστική ράβδος κατά μήκος της μάσκας, πάνω στη οποία είχε «γραφτεί» το λογότυπο της Hyundai. Τα φώτα ημέρας LED στενεύουν ακόμη περισσότερο, με τους προβολείς να έχουνε επανασχεδιαστεί, να τοποθετούνται χαμηλότερα, ακριβώς πάνω από τους πλάγιους αεραγωγούς.


  
Η μπροστινή πλευρά είναι στρογγυλεμένη με μια νέα ποδιά, η οποία στηρίζεται σε δύο οριζόντιους διακοσμητικούς στύλους στον κεντρικό αεραγωγό. Οι μεγάλου μεγέθους επενδύσεις των αψίδων των τροχών είναι βαμμένες στο ίδιο χρώμα με το κεντρικό αμάξωμα του Hyundai Kona facelift. Στην επανασχεδιασμένη ποδιά δεσπόζουν και δύο διακοσμητικές επιχρωμιωμένες ράβδοι στο μπροστινό μέρος Στο πίσω μέρος, δύο φωτιστικά σώματα είναι κατασκευασμένα με διαφορετικό design, ενώ αλλαγμένο είναι και το εσωτερικό τους μέρος. Με την πρόσθεση οκτώ νέων χρωματικών επιλογών, τώρα υπάρχουν συνολικά 16 αποχρώσεις για να διαλέξετε. Στις ακριβότερες επιλογές εξοπλισμού δίνεται η δυνατότητα επιλογής χρώματος οροφής, σε μαύρη ή λευκή απόχρωση.


 
Σαφείς αναβαθμίσεις εντοπίζουμε και στο εσωτερικό του Hyundai Kona facelift. Ειδικότερα, διαθέτει πλέον ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 10,25 ιντσών, την οποία μπορεί προαιρετικά να συμπληρωσουμε με μια εξίσου μεγάλη κεντρική οθόνη (έξτρα χρέωση). Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει οθόνη 8 ιντσών.  Χάρη στo νέο infotainment system, υποστηρίζεται ασύρματη συνδεσιμότητα για το Apple CarPlay και το Android Auto. Επιπλέον, προσφέρει την υπηρεσία Bluelink για έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω της φωνής ή ενός smartphone για πιο ευχάριστη και βολική οδήγηση.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται μία νέα εφαρμογή με την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Hyundai Kona Electric και από απόσταση. Μέσω αυτής βλέπετε, για παράδειγμα, το την ηλεκτρική εμβέλεια ή τον υπόλοιπο χρόνο φόρτισης, ενώ μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ή να διακόψετε τη διαδικασία φόρτισης και να προθερμάνετε το εσωτερικό.


 
Με το facelift, ενσωματώνονται νέες υπηρεσίες υποβοήθησης. Μεταξύ άλλων, υπάρχει τώρα ένα σύστημα προειδοποίησης διασταύρωσης αυτοκινήτων με φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (cross-traffic warning system with emergency braking), ένας ενεργός βοηθός τυφλών σημείων με λειτουργία και κατά την στάθμευση (active blind spot assistant with a parking space function) και μία υπηρεσία που εμποδίζει το άνοιγμα των πίσω θυρών όταν ακολουθεί αυτοκίνητο. Διατηρούνται υπηρεσίες άνεσης και ασφάλειας του pre-facelift όπως η (traffic sign recognition) και το adaptive cruise control system with stop and go.
 
Το μοντέλο είναι ξανά διαθέσιμο σε δύο επίπεδα ισχύος και δύο μεγέθη μπαταρίας. Τίποτα δεν αλλάζει στα δεδομένα απόδοσης. Το πιο ισχυρό Hyundai Kona Electric παράγει ξανά 204 ίππους, επιταχύνει στα 0-100 σε 7,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 167χλμ/ώρα. Όπως και με το pre-facelift, αυτή η έκδοση διατίθεται με μεγαλύτερη μπαταρία. Είναι χωρητικότητας 64 kWh και αποθηκεύει ηλεκτρικό ρεύμα για 484 χιλιόμετρα σύμφωνα με το WLTP. Το πιο αδύναμο ηλεκτρικό Kona εξακολουθεί να έχει ιπποδύναμη 136 άλογα, επιταχύνει σε 9,9 δευτερόλεπτα με μάξιμουν τελική ταχύτητα τα 155χλμ/ώρα. Εξοπλίζεται με μικρότερη μπαταρία 39,2 kWh με εμβέλεια 306 χιλιομέτρων σύμφωνα με μετρήσεις WLTP. Αμφότερα παράγουν 395 Nm ροπής.


 
Η σημαντική αναβάθμιση έχει να κάνει με την ταχύτητα φόρτισης. Η Hyundai εξασφαλίζει για την μεγάλου μεγέθους μπαταρία φόρτιση σε σταθμό γρήγορης φόρτισης 100 kW από 10 έως 80 τοις εκατό πληρότητα σε 47 λεπτά (βελτίωση κατά επτά λεπτά). Η φόρτιση της μικρότερης χωρητικότητας διαρκεί 48 λεπτά, γεγονός που μειώνει το χρόνο φόρτισης κατά έξι λεπτά.
 
Οι τιμές στην ελληνική αγορά δεν έχουν γίνει γνωστές για το Hyundai Kona facelift. H πρώτη σειρά μοντέλων pre-facelift, πάντως, στην premium έκδοσή της κοστίζει 36.990 ευρώ έως και 48.990 ευρώ για την limited.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις