Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Zyrus LP1200 Strada: Μία ακραία Lamborghini για το δρόμο

Διαβάστηκε από 6756 αναγνώστες - 1/3/2021

Το εξωφρενικό twin turbo supercar έχει 1200 ίππους και ακραία εμφάνιση. Χάρη στις τεράστιες αεροτομές, το αυτοκίνητο μπορεί θεωρητικά να οδηγηθεί ανάποδα, αφού η παραγόμενη κάθετη δύναμη ξεπερνά τους 2 τόνους!

H συγκεκριμένη ακραία βελτιωμένη Lamborghini Huracan δεν έρχεται από την Ιταλία, ούτε τις ΗΠΑ. Η εταιρεία Zyrus Engineering, που είναι υπεύθυνη για αυτή την εξωπραγματική κατασκευή, έχει έδρα παραδόξως τη Νορβηγία, μία χώρα η οποία εκτός από τα φιόρδ της, είναι γνωστή για την αγάπη της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο, είναι ουσιαστικά η πολιτική έκδοση της αγωνιστικής Zyrus LP1200 R. Αμφότερα τα οχήματα είναι βασισμένα στην Lamborghini Huracan LP640. Ο κινητήρας είναι twin turbo και αποδίδει 1200 άλογα. Στην τετρακίνητη Strada, που όπως προδίδει το όνομά της, είναι η εκδοχή για το δρόμο, η ιπποδύναμη μπορεί να περιοριστεί μέσω εφαρμογής στα 900PS.



Το αμάξωμα του εξωφρενικού supercar δείχνει τις αγωνιστικές καταβολές του, μέσω των τεράστιων αεροτομών και την πληθώρα των canards στις εμπρός και πίσω γωνίες. Χάρη σε αυτές τις προσθήκες, η παραγόμενη κάθετη δύναμη στα 200km/h είναι 2010kg. Δεδομένου ότι η Zyrus LP1200 Strada ζυγίζει 1427kg, το αυτοκίνητο θα μπορούσε θεωρητικά να κινηθεί και σε ανάποδο δρόμο, για παράδειγμα στην οροφή μίας σήραγγας.

Η εταιρεία δεν αναφέρει τι αλλαγές έχουν γίνει στο αγωνιστικό μοντέλο, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε Strada, ούτε έχει δηλώσει ακόμα επίσημες επιδόσεις. Με βάση την αναλογία kg/PS που είναι 1,19/1, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, ένας χρόνος 0-200km/h σε 6 δευτερόλεπτα είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο.



Η Zyrus Engineering θα μετατρέψει 12 LP1200 R σε πολιτικές εκδόσεις Strada. Το κόστος απόκτησης ανέρχεται στα 595,000 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα trackday προκειμένου να γνωρίσει ο κάτοχος το νέο του απόκτημα στον κατάλληλο χώρο και παράλληλα να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες και πληροφορίες για το supercar από την ομάδα μηχανικών της εταιρείας.

Σε περίπτωση που οι 1200 ίπποι ακούγονται «λίγοι», οι Νορβηγοί έχουν στα μελλοντικά τους σχέδια να κατασκευάσουν εκδόσεις με 1600 και 2000 άλογα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις