Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Πριν πουλήσεις το αμάξι σου, διάβασε εδώ

Διαβάστηκε από 7963 αναγνώστες - 2/6/2020

Έφτασε η ώρα που θα αποχαιρετήσεις το αυτοκίνητο σου και θέλεις να βάλεις στο ταμείο, όσα πιο πολλά γίνεται; Δες εδώ μερικά tips για το πως θα πιάσεις την υψηλότερη αξία.

Το να προσπαθείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Βασικά είναι, εάν δεν σε ενδιαφέρει να βγάλεις κέρδος, μιας και υπάρχουν πολλοί αγοραστές εκεί έξω που θα υποψιαστούν την ( λογική και αναμενόμενη ) απειρία σου στο θέμα και θα βγάλουν αυτοί κέρδος αντί για εσένα.  Σε αυτό το θέμα θα σου δείξουμε τους βασικούς τρόπους για να «πιάσεις» την υψηλότερη τιμή πουλώντας το αυτοκίνητο σου, είτε σε ιδιώτη είτε σε επαγγελματία έμπορο.
 
Πώληση σε ιδιώτη; Υπομονή που θα ανταμειφθεί

Σε αυτή τη περίπτωση που έχεις αποφασίσει να πουλήσεις το μεταχειρισμένο σου σε κάποιον ιδιώτη, θα επωφεληθείς περισσότερο. Ο λόγος είναι πως εσύ ο ίδιος καθορίζεις τη τιμή, τους όρους της αγοραπωλησίας, το μέρος και κάθε λεπτομέρεια. Όμως θα πρέπει να εξοπλιστείς με παραπάνω υπομονή και να μην βιαστείς, καθώς ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεσαι και το ποσό που ζητάς, ίσως να αργήσει να βρεθεί αγοραστής. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κατοχυρώσεις την αγγελία σου στο ίντερνετ και σε forums για να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να το βρει εύκολα, όπως επίσης και να αφήσεις αντίστοιχο σημείωμα στο αμάξι σου. Εφόσον επικοινωνήσει ο ενδιαφερόμενος, καλό θα ήταν στο ραντεβού σας να έχεις μαζί σου κάποιον φίλο για παν ενδεχόμενο, ενώ σε περίπτωση που δώσεις το όχημα σου για test drive, θεμιτή είναι μία υπεύθυνη δήλωση πως υπεύθυνος για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια αυτού, είναι ο ενδιαφερόμενος αγοραστής. TIP: Υπάρχουν ειδικά clubs φανατικών φίλων για κάθε μάρκα αυτοκινήτου, μία αγγελία σε αυτά θα σε γλυτώσει από πολύ χρόνο.
 




Πώληση σε έμπορο; Η πιο γρήγορη επιλογή

Εάν βιάζεστε και δεν έχετε χρονικό περιθώριο για να βρείτε έναν ιδιώτη αγοραστή ( και να πετύχετε μεγαλύτερη τιμή ) τότε ένας έμπορος αυτοκινήτων είναι η λύση. Σε αυτή τη περίπτωση γλυτώνετε από πολύ γραφειοκρατία αλλά και διάφορους ενδιαφερόμενους που ίσως τελικά απλά σας «φάνε» τον χρόνο. Σε αυτή όμως τη περίπτωση ετοιμαστείτε να κερδίσετε λιγότερα, καθώς ο επαγγελματίας έμπορος θα βρει στο αυτοκίνητο σας, όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να ρίξει τη τιμή. Γιαυτό πρέπει από πριν να γνωρίζετε άριστα τα ελαττώματα του αυτοκινήτου σας, θα έχετε θέσει ένα όριο τιμής κάτω από το οποίο δεν θα συμφωνήσετε και φυσικά να κάνετε έρευνα αγοράς. TIP: Εάν ο επαγγελματίας που θα βρείτε διαθέτει ένα αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρεστε και θα θέλατε να δώσετε το δικό σας και την διαφορά σε μετρητά, τότε το δικό σας μεταχειρισμένο σίγουρα θα «πιάσει» μεγαλύτερη τιμή καθώς ο έμπορος θα αποκτήσει ένα νέο πελάτη και θα θέλει να φτιάξει μία καλή σχέση προσφέροντας καλύτερο ποσό.



Τι να προσέξετε εάν πουλήσετε σε ιδιώτη
  • Δεν υπογράφετε κανένα χαρτί που μπορεί να φέρει μαζί του ο αγοραστής. Όταν πουλάτε το αυτοκίνητο σας, εσείς κάνετε κουμάντο και δεν έχει κανένα δικαίωμα ο αγοραστής να σας δεσμεύσει (π.χ. να μην τον δείξετε σε άλλο ενδιαφερόμενο).
  • Ποτέ μην πραγματοποιήσετε την μεταβίβαση εάν δεν έχει εξοφληθεί όλο το ποσό.
  • Δεχθείτε μόνο μετρητά και όχι επιταγές ή υποσχέσεις πως θα μπουν τα λεφτά όταν ξεμπλοκάρει κάποιος λογαριασμός. Πρέπει να είστε πολύ καχύποπτοι.
  • Ενημερώστε αμέσως για την αγοραπωλησία την ασφαλιστική σας εταιρία και φροντίστε να μην αναφέρεστε πλέον πουθενά στα χαρτιά του αυτοκινήτου. Δεν έχετε ιδέα τι χρήση θα του κάνει ο νέος αγοραστής.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις