Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πώς να ορίσετε τη τιμή

Διαβάστηκε από 8001 αναγνώστες - 2/6/2020

Το σημαντικότερο από όλα είναι να ορίσετε τη σωστή τιμή για το προς πώληση μεταχειρισμένο σας. Αρχικά κάντε μία έρευνα για το πόσο πουλάνε αντίστοιχα μοντέλα τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες, ενώ να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως οι τιμές που βλέπετε είναι πάντα λίγο αυξημένες ώστε να μπορεί να γίνει κάποια συζήτηση με τον υποψήφιο αγοραστή και να κατέβει λίγο. Έτσι στο τέλος ο αγοραστής νομίζει πως «έκοψε» από την τιμή ενώ ο πωλητής τελικά το έδωσε όσο ήθελε εξαρχής. Αυτή τη λογική οφείλετε να ακολουθήσετε και εσείς.
 

  • Η εμφάνιση μετράει
Προκειμένου να πουλήσετε το αυτοκίνητο με επιτυχία και στην καλύτερη τιμή, είναι πολύ σημαντική η εμφάνιση του. Επειδή πριν από τις λίστες εξοπλισμού, το φυλλάδιο σέρβις και τα τεχνικά δεδομένα, οι υποψήφιοι πελάτες θα σκανάρουν εκατοστό εκατοστό το αυτοκίνητο απέξω, η εικόνα θα πρέπει να τους κερδίσει. Πλύντε λοιπόν το αυτοκίνητο καλά και κερώστε το να δείχνει έντονο το χρώμα, καθαρίστε σχολαστικά το εσωτερικό και απομακρύνετε οπωσδήποτε λεκέδες σε ταπετσαρίες και ουρανό. Προσοχή στην μηχανή, καθώς εάν την έχετε πεντακάθαρη, ίσως ο αγοραστής θεωρεί πως το κάνατε για να κρύψετε τυχόν διαρροές και στάμπες λαδιού.


 
  • Μικρές επενδύσεις που αποδίδουν
Εάν πριν βάλετε πωλητήριο προχωρήσετε σε μικρές επισκευές, σίγουρα η τιμή που θα πετύχετε θα είναι πολύ καλύτερη. Διορθώστε σημαδάκια στο εξωτερικό χρώμα, αφαιρέστε τυχόν οσμές στο εσωτερικό, ενώ με έναν βιολογικό καθαρισμό θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του. Ελέγξτε τα ελαστικά σας, τα υγρά και φυσικά για τυχόν διαρροές. Εάν θέλετε να είστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι, μπορείτε να πάτε σε ένα συνεργείο και να ζητήσετε έναν έλεγχο και τι θα κόστιζε η επιδιόρθωση των ευρημάτων. Έτσι είτε τα διορθώνετε εσείς, είτε προσκομίζετε τη λίστα στον υποψήφιο αγοραστή και του δείχνετε τι θα χρειαστεί να κάνει αμέσως μόλις το αγοράσει, δείχνοντας επαγγελματισμό.



 
  • Η σωστή περιγραφή
Ίσως το σημαντικότερο από όλα να είναι η σωστή περιγραφή αλλά και οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε το αυτοκίνητο σας. Φροντίστε να το περιγράψετε με όσες λεπτομέρειες μπορείτε και πάντα με ειλικρίνεια, ενώ ένας υποψήφιος αγοραστής θα εκτιμήσει ιδιαίτερα εάν αναφέρετε από μόνοι σας κάποια μικρό σημάδι ή γρατζουνιά η οποία μπορεί να μην φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά θα την δει μόλις το αντικρύσει από κοντά και μπορεί να μπει σε λάθος σκέψεις. Έτσι λοιπόν, να είστε λεπτομερείς, να αναφέρετε μόνο την αλήθεια και φυσικά να τραβήξετε φωτογραφίες που το κολακεύουν, καλύπτοντας κάθε χώρο του αυτοκινήτου με φυσικό φωτισμό. Τραβήξτε επίσης εικόνες από το βιβλίο σέρβις, ενώ αποφύγετε να έχετε φωτογραφίες π.χ. από τα χιόνια επειδή το αυτοκίνητο εκεί ήταν ωραίο, αλλά η αγγελία θα ανέβει το καλοκαίρι.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει