Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Review μεταχειρισμένου: Mercedes AMG A 45

21/10/2020

Κομψό, τετρακίνητο, με εντυπωσιακή ιπποδύναμη στα 360 άλογα και προσιτό κόστος. Αξίζει να εμπιστευτούμε το μεταχειρισμένο Mercedes-AMG Α 45;

Το Mercedes-AMG Α 45 φέρει τον τίτλο του πιο μικρού μοντέλου στις εκδόσεις AMG της δημοφιλούς γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Προφανώς βέβαια διαφέρει η απόδοση και η προοπτική σε ένα αυτοκίνητο που έρχεται απευθείας από την παραγωγή συγκριτικά με ένα μεταχειρισμένο οποιουδήποτε brand.
 
Γενικότερα, στην συζήτηση για τα αυτοκίνητα, κυριαρχούν συγκεκριμένες προκαταλήψεις οι οποίες πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Επί παραδείγματι, ακούμε συχνά πως οι Κορεάτες δεν μπορούν να κατασκευάσουν καλά αυτοκίνητα, η Volvo δημιουργεί μόνο μοντέλα τετράγωνου σχήματος για λόγους ασφαλείας, οι οδηγοί της A-Class είναι ηλικίας τουλάχιστον 75 ετών. Αυτά έχουν ξεπεραστεί εδώ και χρόνια.
 
Η εικόνα που έχουμε από το πρώτο βενζινοκίνητο διανθισμένο με automatic και trendy χρώματα της δεκαετίας του 1990 δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο που εξετάζεται σήμερα: μία A 45 AMG, η ναυαρχίδα της τρίτης γενιάς A-Class από το 2013.


 
Η σειρά που έκανε αρχικά την εμφάνισή της με την εσωτερική ονομασία W 176 δεν έχει καμία ομοιότητα με τους περίφημους προκατόχους της στην βασική της εμφάνιση. Το concept των υπερυψωμένων καθισμάτων αντικαταστάθηκε από ένα κλασικό, αθλητικού στοιχείου compact σχήμα. Το μεγάλο αστέρι στην μάσκα του ψυγείου έκανε σαφή την στόχευση του αντιπάλου, τα Audi A3 και BMW 1 Series. Για την Mercedes το μότο «ο καλύτερος ή τίποτα» έγινε νόημα στην καθημερινότητα της και η θυγατρική AMG ανέλαβε πολύ γρήγορα την υποχρέωση να φέρει στην αγορά ένα πραγματικό sport αυτοκίνητο.
 
Όπως είναι λογικό για ένα μοντέλο έκδοσης AMG το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Με ιπποδύναμη στα 360 άλογα, το A 45 AMG 4Matic βρέθηκε άμεσα στην βιτρίνα της κατηγορίας των compact αυτοκινήτων. Αυτό συνέβη πριν από επτά χρόνια, διότι η σειρά W 176 έδωσε την θέση της στην αναβαθμισμένη με 421 άλογα W 177. Πλέον, βρισκόμαστε στο σήμερα στο οποίο οι φαν των A 45 περιμένουν... καρτερικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με περιορισμένο κόστος αγοράς σε σχέση με την αρχική αξία.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις