Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συνήθεις βλάβες- συμπέρασμα

29/4/2021

Με τα χρόνια, η δεύτερη γενιά της B-Class βελτιωνόταν συνεχώς σε ό,τι αφορά το επίπεδο της ποιότητα χωρίς, όμως, να γίνει τέλεια, αφού αρχικά υπήρχαν ελαφρές ενδείξεις σκουριάς και προβλήματα με στροφαλοφόρους άξονες. Οι βλάβες στη ρύθμιση του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων, αποδεικνύονται ακριβές. Στο πλαίσιο ενός test διαρκείας της AUTO BILD, μία B 200 CDI απέσπασε το βαθμό 2-, επειδή παρατηρήθηκε αυξημένη φθορά των φρένων, επαναλαμβανόμενα ελαττωματικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και ελαφριά διαρροή λαδιού.
Οι συνήθως προσεκτικοί ιδιοκτήτες βοηθούν την B-Class να επιτυγχάνει σταθερά καλά αποτελέσματα στον έλεγχο αξιοπιστίας TÜV-Report. Ως εκ τούτου, βέβαια, ένα καλό αυτοκίνητο δε θα είναι εύκολο να βρεθεί.



Ανάρτηση
Παλαιότερα δείγματα της B-Class παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο ρωγμών και θραύσης στα ελατήρια των αξόνων.
Συστήματα υποβοήθησης
Η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και η υποβοήθηση των φρένων έκτακτης ανάγκης δεν είναι δυστυχώς τόσο ακριβή στην καθημερινότητα.
Ακμές των θυρών
Αρχικά, η σκουριά ήταν πολύ συχνή στις ακμές των θυρών των νέων μοντέλων. Ωστόσο, η Daimler προχώρησε σε γενναιόδωρες βελτιώσεις.
Προστασία κάτω μέρους του πατώματος
Ορισμένοι ιδιοκτήτες παραπονούνται ότι εξαιτίας της σπορ ανάρτησης λείπουν συχνά κάποια εκατοστά αποφασιστικής σημασίας, με κίνδυνο να προκύψει… ντόμινο βλαβών.
 

Κατανάλωση-Ρύποι
Κατανάλωση δοκιμής 5,5 l diesel/100 km

 
Εκπομπές CO2 111 g/km
Συμπέρασμα: Αυτή η B-Class δεν είναι προϊόν… B κατηγορίας! Με ευμετάβλητο εσωτερικό και πολύ χώρο, πολλές δυνατότητες σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και το καλό επίπεδο της ποιότητας διαρκείας κάνουν την Benz μια καλή πρόταση αγοράς. Επομένως, τα συμφέροντα σε οικονομικό επίπεδο μοντέλα είναι δυστυχώς σπάνια.
4 αστέρια/5
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει