Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η γνώμη του TÜV

Διαβάστηκε από 6354 αναγνώστες - 24/2/2021

Ανάρτηση
Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες του Mokka μπορούν να γείρουν την πλάτη τους προς τα πίσω και να απολαύσουν τον πρώτο μεγάλο έλεγχο του TÜV. Το τιμόνι, η ανάρτηση στους άξονες, οι άξονες μετάδοσης της κίνησης και τα ελατήρια της ανάρτησης είναι στο σύνολό τους υπέροχα. Ωστόσο, και τα επόμενα χρόνια, τα προβλήματα του Mokka παρέμειναν κάτω από το μέσο όρο. Για τις εκδόσεις όλων των ετών, πάντως, ισχύει το εξής: Το Mokka και η σκουριά δε συμβαδίζουν.

Φώτα
Ενώ τα Mokka, πέντε ετών, προκαλούν εντύπωση με τις βλάβες και τις αστοχίες στα μπροστινά και πίσω φώτα, όλα είναι καλά στα μοντέλα των άλλων ηλικιών. Έτσι, τα… επτάχρονα Mokka δίνουν και πάλι ένα λαμπ(ε)ρό παράδειγμα.

Φρένα
ΓιΆ αυτόν τον τομέα θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση «κουβεντούλα πίνοντας καφέ». Χειροκρότημα, λοιπόν, για το Mokka! Οι εύκαμπτοι σωλήνες των φρένων και το δίκτυο του συστήματος πέδησης εν γένει δεν παρουσιάζουν σχεδόν καθόλου βλάβες. Τα δισκόφρενα βρίσκονται επίσης πολύ κάτω από το μέσο όρο βλαβών, ενώ υπάρχουν πολύ λίγες αφορμές, για να διαμαρτυρηθεί κανείς για τη λειτουργία του ποδόφρενου και του χειρόφρενου. Για την περίπτωσή τους, το Mokka και οι ιδιοκτήτες του οφείλουν να χαίρονται, αφού η αξιολόγηση εδώ είναι εξαιρετική.

Περιβάλλον
Εδώ τα γονίδια των Opel… διαρρέουν ή ξεπερνούν τα όρια: Από το δεύτερο μεγάλο έλεγχο του TÜV και μετέπειτα, το Mokka «πέφτει θύμα» της διαρροής λαδιών πιο συχνά σε σχέση με άλλα μοντέλα, αφού οι εκδόσεις ηλικίας τεσσάρων έως πέντε ετών είναι οι πλέον ευαίσθητες. Τουλάχιστον, λειτουργούν καλύτερα η ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα και, σε περιορισμένο βαθμό, το σύστημα της εξάτμισης.

Συμπέρασμα
Το μικρό SUV συνεχίζει να διατηρεί το θετικό παρονομαστή στην απόδοσή του τα τελευταία χρόνια. Η διαρροή λαδιού από τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης, όμως, εξακολουθούν να είναι το κύριο πρόβλημα του Mokka. Τα προβλήματα στα συστήματα φωτισμού και εξάτμισης μειώνουν επίσης το μέσο όρο βλαβών, αλλά με μέτρο. Παραδειγματικά: τα φρένα με λίγα παράπονα σχετικά με τη λειτουργία και τα μέρη τους. Εν ολίγοις, το μικρό Mokka δείχνει χαρακτήρα!
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει