Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Το Model Y της Tesla ήταν το ηλεκτρικό που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις το 2022.

Το Model Y της Tesla ήταν το ηλεκτρικό που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις το 2022.

Άνοδος για ηλεκτρικά και υβριδικά στην ευρωπαϊκή αγορά

2/2/2023

Τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται το 2022 στην Ευρώπη, την στιγμή που η βενζίνη, το diesel και τα Plug-in αυτοκίνητα έχασαν έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού.

Μεγάλη η άνοδος των ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Κατά 29% αυξήθηκαν οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2022, με το μερίδιό τους στην αγορά να φτάνει πλέον το 14%. Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση αυτή ήταν η πολύ ανοδική πορεία που είχαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Έκπληξη η μείωση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών στην Ιταλία

Για να σας δώσουμε μια συνολική εικόνα, το 2022 πουλήθηκαν 1,58 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, περίπου 357.000 περισσότερα σε σχέση με το 2021. Στην γερμανική αγορά, οι νέες ταξινομήσεις των ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 32%, ενώ στην Βρετανία, η άνοδος έφτασε το 40% με μικρότερο όμως όγκο πωλήσεων σε σχέση με την Γερμανία. Σημαντική άνοδο παρουσίασαν τα ηλεκτρικά και σε πολλές ακόμη μεσαίες και μικρές αγορές της Ευρώπης όπως στην Σουηδία (+66%), το Βέλγιο (+66%),την Φιλανδία (+61%) και την Ισπανία (+29%). Αντίθετα, έκπληξη προκάλεσε η μείωση πωλήσεων που σημειώθηκε στην γειτονική μας Ιταλία (-27%).

Μείωση πωλήσεων για Plug-in υβριδικά, βενζίνη και diesel

Τι συνέβη όμως με τα μη αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Οι πωλήσεις αυτοφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων κινηθήκαν ανοδικά το 2022 κατά 8,5%, καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς του 23%. Στον αντίποδα, τα Plug-in υβριδικά εμφάνισαν μικρή μείωση 2,7% (1,01 εκατ. αυτοκίνητα), ενώ σημαντική πτώση είχαμε στις πωλήσεις της βενζίνης με 13% (4,14 εκατομμύρια οχήματα) και του πετρελαίου με 21% (1,64 εκατ. αυτοκίνητα).

Αύξηση 29% για τις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη!
Άνοδος και για τα υβριδικά κατά 8,5
Μικρή μείωση για τα Plug-in υβριδικά
Σημαντική πτώση για βενζίνη και diesel
Σε τι οφείλεται η πτώση της βενζίνης και του diesel; Δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με τέτοια μοτέρ ή απλά έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε