Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν πουλάμε iPad με λίγο Alfa Romeo γύρω γύρω

20/9/2021

Αποφασιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση του CEO της Alfa Romeo Jean Phillipe Imperato, ο οποίος τόνισε ότι ο χαρακτήρας της αγαπημένης ιταλικής φίρμας, χωρίς την οποία Ferrari δεν θα υπήρχε, δεν πρόκειται να αλλοιωθεί με τον τρόπο που προστάζει η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά, τα Alfa Romeo θα συνεχίσουν να μεταφέρουν συναισθήματα στον οδηγό.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αυτό είναι ένα γεγονός που δύσκολα κάποιος θα αρνηθεί. Ωστόσο μεταξύ των υπολοίπων  τεχνολογικών εξελίξεων, βλέπουμε όλο και περισσότερες οθόνες μέσα στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το MBUX HyperScreen στη ναυαρχίδα της Mercedes IQS, που στην ουσία όλο το ταμπλό από άκρη σε άκρη είναι μία τεράστια οθόνη, χωρισμένο σε τρία κομμάτια στο εσωτερικό της.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Από την άλλη η Alfa Romeo έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo Jean Phillipe Imparato έδωσε μία εικόνα για τα μελλοντικά αυτοκίνητα της αγαπημένης Ιταλικής μάρκας. Συγκεκριμένα o Imparato αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Alfa Romeo προσανατολίζεται περισσότερο σε οδηγοκεντρικές κατασκευές, αφού στόχος της εταιρίας που ιδρύθηκε το 1910 στο Μιλάνο ήταν πάντα η αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός από την οδήγηση. Επομένως τα οχήματα που θα κατασκευάζει στο μέλλον θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες.
 
«Δεν πουλάω iPad με λίγο αυτοκίνητο γύρω-γύρω του, πουλάω Alfa Romeo» πρόσθεσε ο νέος CEO.
 
Όπως και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η ιταλική μάρκα είναι έτοιμη για το ηλεκτρικό μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. O Imparato τόνισε ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα Alfa Romeo θα πρέπει να μεταφέρουν συναισθήματα ακόμα και χωρίς την ηχητική απόλαυση που προέρχεται από τον ήχο του κινητήρα.
Τώρα το πώς θα επιτευχθεί το τελευταίο, είναι κάτι που μένει να το δούμε αλλά περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τις εξελίξεις στα επερχόμενα οχήματα, όπως το μικρό αδελφάκι του Stelvio, το Tonale, που επιβεβαιώθηκε ότι θα διαθέτει και μια  plug-in υβριδική έκδοση.
 
Βέβαια, το εάν το Tonale του 2022 θα έχει μόνο μία μικρή οθόνη αντί για πλήθος αυτών, ή το εάν θα προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση ακόμα και όταν βρίσκεται σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, είναι κάτι το οποίο ακόμα δεν το ξέρουμε. Με την αναγέννηση της αγαπημένης Ιταλικής εταιρείας να έχει ανακοινωθεί πολλές φορές στο όχι και τόσο πρόσφατο παρελθόν και να διαρκεί για όσο μπορούμε να θυμηθούμε, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα η πληροφορία που μας δίνει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος. Μένει μόνο να δούμε το πώς θα γίνει πραγματικότητα αλλά και με ποιο τρόπο οι Alfisti θα υποδεχτούν το νέο εγχείρημα.
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε