Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φρενάρει το φυσικό αέριο και επενδύει στο υδρογόνο  η Ε.Ε.

Φρενάρει το φυσικό αέριο και επενδύει στο υδρογόνο η Ε.Ε.

28/2/2022

Ριζοσπαστικές αποφάσεις για τον χώρο της ενέργειας, πήρε η Ε.Ε. με στόχο το φυσικό αέριο και το υδρογόνο. Ποιες είναι οι αποφάσεις που πήρε μας επηρεάζουν σε όλους τους τομείς;

Τέλος στην χρηματοδότηση του Φυσικού αερίου από την Ε.Ε.

Γυρίζει την πλάτη στο Φυσικό αέριο η Ευρωπαική Ένωση, με σκοπό ένα πιο καθαρό και πιο αποδοτικό ενεργειακά στην Ευρώπη. Μέσω ανακοινώσεων έκανε σαφές πως αλλάζει τους κανόνες χρηματοδότησης έργων και προσαρμόζει την στρατηγική της σε ευθεία γραμμή με την «Πράσινη συμφωνία».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Παγώνει την χρηματοδότηση του φυσικού αερίου η Ε.Ε.

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Κοινοβουλίου παρουσίασε τους νέους κανόνες στους οποίους θα βασιστεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε. για την επιλογή ενεργειακών Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος. Προς έκπληξη πολλών, αφήνει έξω από τα επιδοτούμενα έργα το φυσικό αέριο. Αυτή η επιλογή της Ευρωπαικής Ένωσης σε συνδυασμό με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες κρίσης που βιώνουμε την τελευταία περίοδο, αλλάζει πολύ τα δεδομένα που ξέραμε έως τώρα. Οι εξορύξεις φυσικού αερίου δεν θα είναι επιδοτούμενες από την Ε.Ε. και αυτό θα προκαλέσει ντόμινο και στους επενδυτές αλλά και στους καταναλωτές! 

Ενίσχυση του υδρογόνου ανακοίνωσε η Ε.Ε.

Προτεραιότητα στους κανόνες που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επιλογή των ενεργειακών έργων που θα παίρνουν επιδότηση, θα έχει πλέον το υδρογόνο. Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζουν τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης υποδομών υδρογόνου, όπως οι ηλεκτρολύτες. Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής μάλιστα, προτείνουν επίσης τη χρηματοδότηση έργων που αναχρησιμοποιούν υφιστάμενες υποδομές φυσικού αερίου για τη μεταφορά ή την αποθήκευση υδρογόνου. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις