Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Ford ετοιμάζει το Bronco για την Ευρώπη

20/9/2021

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ευρωπαϊκή με την αμερικάνικη αγορά όχι απλά διαφέρουν, αλλά είναι πραγματικά σε τόση απόσταση όσο και ο ωκεανός που τις χωρίζει. Έτσι, ενώ οι αμερικάνοι αγοράζουν σαν τρελοί Pick-up trucks, εδώ στην Ευρώπη τα «αγροτικά» δεν τυχαίνουν ευρείας αποδοχής. Μετά την εμπορική επιτυχία του Ford Bronco στην Δυτικότερη πλευρά του κόσμου, η Ford πιστεύει πως έφτασε η ώρα το Bronco να βάλει ρότα και για πιο ανατολικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Company, Jim Farley πιστεύει ότι το Ford Bronco θα ήταν ιδανικό για κυκλοφορία στην Ευρώπη. Δήλωσε μάλιστα, ότι περιμένει τα στελέχη της Ford Ευρώπης να αποφασίσουν για το εάν το εγχείρημα αυτό θα προχωρήσει . Ο άνθρωπος που πήρε τη θέση του Jim Hackett, θεωρεί ότι το Bronco θα έχει απήχηση  στην Ευρωπαϊκή αγορά. Έχει λάβει υπόψη του όμως όλες τις παραμέτρους; 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το 2020 που έτυχε να είναι μία από τις χειρότερες χρονιές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, εξαιτίας του covid-19, το Jeep Wrangler είχε στην Ευρώπη 7.262 πωλήσεις ετήσιες πωλήσεις. Ένας τέτοιος αριθμός, είναι πιο χαμηλός και από πωλήσεις ενός μηνός για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο μικρότερος αδερφός του F-150, είχε συνολικά πέρσι 43.046 πωλήσεις στην Ευρώπη εν αντιθέσει των 101.486 πωλήσεων για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν λάβουμε υπόψη μας και τους περιορισμούς του Euro 7, το οποίο θα καταστήσει την συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης μη βιώσιμα από το 2025, μάλλον η εμπορική απήχηση του Bronco στην Ευρώπη δεν περιμένουμε να είναι αντίστοιχη με την Αμερικάνικη.
 
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι η Ford δουλεύει πάνω και σε ένα plug-in υβριδικό Bronco, αλλά και σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, σαν ανταγωνιστή του  e-Wrangler. Επίσης το kuga, το οποίο έχει τύχει ευρείας αποδοχής στην Ευρωπαϊκή αγορά χρησιμοποιεί και αυτό την ίδια πλατφόρμα με το Bronco sport. Εάν τελικά γίνουν οι αντίστοιχες προσαρμογές, δεν αποκλείεται να δούμε το Αμερικανικό Best-Seller και επι Ευρωπαϊκού εδάφους.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε