Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα ηλεκτρικά πατίνια δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις

Τα ηλεκτρικά πατίνια δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις

25/12/2023

Δυστυχώς τα παραπάνω σε κάποιους φαίνεται ψηλά γράμματα και πολλά πατίνια «πειράζονται» για να αυξήσουν την τελική τους, με ότι δυσάρεστη συνέπεια μπορεί να έχει αυτή η κίνηση. Το χειρότερο δυστυχώς είναι ότι πολλοί κάτοχοι ηλεκτρικών πατινιών συνήθως θυμούνται μόνο τα δικαιώματα τους και όχι τις υποχρεώσεις που έχει η κίνηση σε δρόμους. Ναι ο Κ.Ο.Κ αναγνωρίζει σαν όχημα το ηλεκτρικό πατίνι και πρέπει να το σέβονται οι άλλοι οδηγοί, να του αφήνουν περιθώριο 1,5 μέτρο όπου είναι εφικτό και να του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει όλο το διαθέσιμο πλάτος της λωρίδα, αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος σε περίπτωση που παραμείνει στη δεξιά πλευρά του δρόμου, αλλά το υποχρεώνει κιόλας να τηρείς τους κανόνες.



Πέρασες με κόκκινο, πρόστιμο 700 ευρώ, προκάλεσες ατύχημα και έφυγες από το σημείο, είσαι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης κ.τ.λ. Σε αυτό προσθέστε και τη κίνηση των πατινιών πάνω σε πεζοδρόμια, με πολλούς αναβάτες να μην σέβονται καν τους πεζούς, περνώντας ανάμεσα τους με τα «όσα».
 
Πάνω από 100 νεκροί μέσα σε 3 χρόνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020 έχουν καταγραφεί πάνω από 100 θάνατοι παγκοσμίως ανθρώπων με ηλεκτρικό πατίνι και μιλάμε για την εποχή των σκληρών περιορισμών λόγω πανδημίας, ενώ οι σοβαροί τραυματισμοί την ίδια χρονική περίοδο έχουν φτάσει τους 1.200, νούμερα που δείχνουν ότι η κίνηση με ηλεκτρικό πατίνι δεν μπορεί να παίρνετε αψήφιστά και σαν παιχνίδι. Μάλιστα ελάχιστοι είναι οι κάτοχοι που κάνουν ασφάλεια αστικής ευθύνης για να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος και να μην χρειαστεί να πληρώσουν μια μικρή περιουσία αν είναι υπαίτιοι.

Τελικά τι είναι τα ηλεκτρικά πατίνια; Λύση ή ένα επικίνδυνο μέσο αν δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία;
 
Πάνω από 100 νεκροί με ηλεκτρικά πατίνια τα τελευταία 3 χρόνια!
Οι περισσότεροι οδηγοί τους δεν έχουν καν δίπλωμα!
Ξεχνούν ότι έχουν υποχρεώσεις εκτός από δικαιώματα!
Νόμιμα μόνο όσα πάνε μέχρι τα 25χ.α.ω και όχι σε δρόμους με όριο πάνω από 50
Ποια η γνώμη σου για τα ηλεκτρικά πατίνια;


 
 
 

Σελ.
1
Ηλεκτρικά πατίνια: Είναι επικίνδυνα;
Σελ.
2
Τα ηλεκτρικά πατίνια δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις