Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Teaser εικόνα της VW για το μοντέλο.

Teaser εικόνα της VW για το μοντέλο.

ID.1: Ηλεκτρικό με κόστος κάτω από 20.000 ευρώ φέρνει η VW

17/3/2023

Η Volkswagen φαίνεται διατεθειμένη να φέρει στην αγορά ένα νέο ηλεκτρικό με όνομα ID.1 το οποίο θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ.

Επενδύει στα προσιτά ηλεκτρικά η VW

Η Volkswagen τράβηξε τα βλέμματα πάνω της παρουσιάζοντας το ID.2all, ένα concept που σύντομα θα μεταφραστεί σε αυτοκίνητο παραγωγής με τιμή μικρότερη των 25.000 ευρώ, όταν φτάσει στις αντιπροσωπείες της μάρκας μέσα στο 2025.

Το επερχόμενο ID.2 (όπως λογικά θα ονομάζεται η έκδοση παραγωγής) δεν θα είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό στην γκάμα της VW, αφού, όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση της εταιρείας «παρά τις όποιες δυσκολίες, η Volkswagen εργάζεται επίσης πάνω σε ένα ηλεκτρικό με τιμή μικρότερη από 20.000 ευρώ». Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, η Volkswagen θα προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά μακράν το φθηνότερο μοντέλο με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με 231 άλογα και 380 χιλιόμετρα αυτονομίας

Το όνομα του πιο προσιτού ηλεκτρικού της VW φημολογείται πως θα είναι ID.1, θα τοποθετείται κάτω από το ID.2all αλλά θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MEB, κάτι που συνεπάγεται πως θα είναι και αυτό εμπροσθιοκίνητο.

Σχετικά με το κινητήριο σύνολό του, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως αυτό θα αποτελείται από μια μπαταρία με χωρητικότητα 57kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 231 άλογα, ο οποίος θα βρίσκεται στο μπροστινό άξονα. Η ηλεκτρική του αυτονομία, τουλάχιστον θεωρητικά, θα φτάνει τα 380 χιλιόμετρα. 

Φθηνά ηλεκτρικά και από τις CUPRA και Skoda

Η Volkswagen δεν είναι η μόνη μάρκα του VW Group που θα φέρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό με κόστος μικρότερο των 20.000 ευρώ. Το ίδιο σχεδιάζει να κάνει η CUPRA με το UrbanRebel αλλά και η Skoda. Και τα τρία αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται το ίδιο εργοστάσιο του VW Group στην Ισπανία (Martorell) και υπολογίζεται πως θα έρθουν στις αντιπροσωπείες το 2026

Επενδύει στα προσιτά ηλεκτρικά η VW
Θα τοποθετείται κάτω από το ID.2
Με 231 άλογα και 380 χιλιόμετρα αυτονομίας
Φθηνά ηλεκτρικά και από τις CUPRA και Skoda
Ηλεκτρικό και με τιμή κάτω από 20 χιλιάρικα; Θα το κοιτάξεις ή θα είσαι για πάντα ταγμένος σε βενζίνη και diesel; 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε