Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Και νοθευμένα και ακριβά τα καύσιμα στην Ελλάδα

Και νοθευμένα και ακριβά τα καύσιμα στην Ελλάδα

17/11/2023

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η νοθεία των καυσίμων στην χώρα μας, αφού ολοένα και πιο πολλά θύματα νοθευμένων καυσίμων πέφτουν οι περισσότεροι πολίτες το τελευταίο διάστημα.

Με νοθευμένο καύσιμο ρισκάρεις μεγάλη ζημιά

Σε μια εποχή που τα καύσιμα έχουν γίνει εξωφρενικά ακριβά και η τιμή δεν δείχνει διάθεση να πέσει, οι Έλληνες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την μάστιγα της νοθείας των καυσίμων. Ένα τσουνάμι προβλημάτων δημιουργούν τα νοθευμένα καύσιμα στο όχημα των καταναλωτών, και όλοι κυνηγάμε την ουρά μας...

Οι αυξήσεις έκαναν ανάγκη την αναζήτηση χαμηλής τιμής

Το ράλι ανόδου των υγρών καυσίμων τα τελευταία χρόνια, οδήγησε πολλούς οδηγούς σε αναζήτηση φθηνότερων καυσίμων. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον καταναλωτή γι αυτό, ωστόσο όμως, σε πολλές περιπτώσεις ήταν νοθευμένα τα «φθηνά» καύσιμα και αυτό δημιούργησε προβλήματα στα οχήματά τους, τα οποία οδηγήθηκαν στο συνεργείο. Επομένως το κόστος που πλήρωσαν ήταν ακόμα πιο ακριβό...

Το γνωρίζουν και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, έχει δηλώσει πως γνωρίζουν πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της νοθείας των καυσίμων στην χώρα μας. Μάλιστα προτρέπει τους καταναλωτές, με το που ακινητοποιείται το αυτοκίνητό τους από νοθευμένο καύσιμο, να τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο 1520 και να καταγγέλλουν τη νοθεία.

3.723 πρατήρια σε δύο χρόνια

Οι έλεγχοι που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, δείχνουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Με νοθευμένα ή παράνομα καύσιμα πιάστηκαν συνολικά 3.723 πρατήρια στην Ελλάδα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 488.298 λίτρα καυσίμων. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις