Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπήκαν στην εντατική τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μπήκαν στην εντατική τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

1/11/2022

Η τιμή του ρεύματος έχει πλέον φτάσει στον ουρανό, και το όνειρο της ηλεκτροκίνησης είναι πλέον στην εντατική. Και η κατάσταση της υγείας του, δεν είναι ακμαία...

Ποιος να πάρει ηλεκτρικό με τέτοιες τιμές στο ρεύμα;

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας έχει ήδη βάλει στην εντατική, το μέλλον του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και πλέον η εξέλιξη αυτής της αλλαγής στην αυτοκίνηση, είναι πλέον θολή... Οι τεράστιες επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι και τώρα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν είχαν υπολογίσει τις αυξήσεις που προκάλεσε ο πόλεμος, και η αβεβαιότητα είναι μεγάλη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αλυσιδωτές αντιδράσεις

Μεγάλος είναι ο φόβος πως οι εταιρίες που έχουν επενδύσει στο δίκτυο σταθμών φόρτισης, δεν θα εκπληρώσουν τις συμφωνίες τους για τους φορτιστές. Αυτό θα δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού θα φορτίζουν με δυσκολία τα αυτοκίνητα τους και αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στην αγορά. Παράλληλα, οι υπάρχουσες τιμές ενέργειας, διαγράφουν το όφελος κατανάλωσης και χρήσης, με το αγοραστικό κοινό να είναι ήδη προβληματισμένο. Και πως να μην είναι, αφού εάν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνουν πιο ακριβά στη χρήση τους, η αύξηση της ηλεκτρικής κινητικότητας κινδυνεύει να καταρρεύσει. 

Δεν φτάνουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι χώρες ακόμα δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες που έχουμε σε ηλεκτρικό ρεύμα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πότε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κανείς δεν ξέρει, αλλά προς το παρόν δεν επαρκεί. Η ραγδαία και συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος διεθνώς, δείχνει ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος ακόμη, ώστε η ενέργεια από ΑΠΕ να αντισταθμίσει πλήρως αυτήν από λιγνίτη.

Μπορεί λοιπόν οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά να είναι μια λύση, αλλά είμαστε πολύ μακριά ακόμα από την στιγμή που θα μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στις ανάγκες ρεύματος κάθε χώρας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε