Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέα Alfa Romeo Tonale: Ελαφρώς μικρότερη από το Stelvio

20/9/2021

Παρά την μικρή καθυστέρηση κάποιων μηνών, φαίνεται ότι η νέα Alfa Romeo Tonale έχει περάσει πλέον στην τελική φάση των δοκιμών. Ο κατασκοπευτικός φακός κατάφερε να την εντοπίσει δίπλα από μια Stelvio και έτσι ο εντοπισμός διαφορών μεταξύ των δύο μπορεί να γίνει αντιληπτός, αφού από την εταιρία δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς το μέγεθός της.

Η γκάμα των μοντέλων που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Alfa Romeo είναι περιορισμένη, με την Giulia και το Stelvio να είναι τα μόνα μέχρι στιγμής διαθέσιμα. Αυτό πρόκειται να αλλάξει το 2022, με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Tonale. Το μικρών διαστάσεων Crossover, βασίζεται σε μία ιδέα που έκανε την εμφάνισή της με το ομώνυμο πρωτότυπο πριν από δυόμισι χρόνια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών.


H Tonale θα είναι μικρότερη από το Stelvio, με την διαφορά όμως να μην είναι σημαντική

H Tonale θα είναι μικρότερη από το Stelvio, με την διαφορά όμως να μην είναι σημαντική

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Παρότι η ιταλική μάρκα δεν έχει δώσει πληροφορίες για τις διαστάσεις του καταφέραμε να έχουμε μία πρώτη εικόνα από κάποιες κατασκοπευτικές πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται κιόλας, η Tonale θα είναι μικρότερη από το Stelvio, με την διαφορά όμως να μην είναι σημαντική. Η πιο προφανής αλλαγή είναι το μικρότερο μπροστινό τμήμα του επερχόμενου crossover, το οποίο καλύπτεται από το βαρύ καμουφλάζ χωρίς να μπορούμε να πάρουμε σαφείς πληροφορίες.
 
Τα δύο μοντέλα, Stelvio και Tonale, πολύ λίγα κοινά θα έχουν μεταξύ τους αφού η πλατφόρμα Giorgio στην οποία βασίζεται το Stelvio είναι αρκετά πιο ακριβή, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ η Tonale μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Jeep Renegade. Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης είναι ο λόγος για τον οποίο η Stellantis αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία της τον Tonale για λίγους μήνες, αφού σύμφωνα και με τον CEO Jean Philippe Imperato, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης δεν είναι αρκετά σπορ ώστε να συμβαδίσει με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα μιας Alfa Romeo.

Tο μπροστινό τμήμα του επερχόμενου crossover είναι μικρότερο απο του Stelvio και καλύπτεται από αρκετό καμουφλάζ

Tο μπροστινό τμήμα του επερχόμενου crossover είναι μικρότερο απο του Stelvio και καλύπτεται από αρκετό καμουφλάζ

 
Εξαιτίας της κατασκευής της εργοστάσιο Pomigliano D Arco, η Tonale έχει όλα εκείνα τα συστατικά που μπορεί να την μετατρέψουν στην κότα με τα χρυσά αυγά για την Alfa Romeo. Παρά την ακύρωση αναβίωσης των GTV και 8C, το μικρό Crossover έχει -δυστυχώς για τους φανατικούς Alfisti- μεγαλύτερες πιθανότητες να βελτιώσει τους ισολογισμούς της εταιρείας με το που θα εμφανιστεί στην αγορά το 2022.
 
Στο τέλος της δεκαετίας, τα Stelvio και Tonale θα ενισχυθούν με την παρουσία ενός ακόμα μικρότερου Crossover το οποίο έχει προσωρινά την ονομασία Brennero και μάλλον θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, ενώ το εργοστάσιο κατασκευής θα είναι στην Πολωνία. Δεν αποκλείεται βέβαια τα συγκεκριμένα σχήματα να χρησιμοποιηθούν από την Stellantis ως βάση ακόμα και για τα μοντέλα της Lancia
 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε