Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2009: Το facelift του Nissan Qashqai
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

2009: Το facelift του Nissan Qashqai

Διαβάστηκε από 14734 αναγνώστες - 24/3/2024

Το αγοραστικό κοινό αγάπησε εξαρχής το Nissan Qashqai, ωστόσο 3 χρόνια μετά το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου, η εταιρεία θεώρησε πως ήρθε η στιγμή να του κάνει ένα facelift.
Το ανανεωμένο Nissan Qashqai παρουσιάστηκε το Δεκέμβρη του 2009 και ξεκίνησε να πωλείται το Μάρτη του 2010. Ο εμπρόσθιος πρόβολος είχε γίνει πιο μοντέρνος, χάρη στη νέα μάσκα με κυψελωτούς αεραγωγούς και ένα νίκελ πλαίσιο που αγκάλιαζε το λογότυπο της Nissan, αλλά και στα πιο στενά φανάρια. Στο πίσω μέρος τα φώτα ήταν τεχνολογίας LED και διέθεταν πιο σύγχρονη εμφάνιση με γενναίες δόσεις λευκού στα κρύσταλλα.

Η καμπίνα είχε βελτιωμένη ηχομόνωση, επιπλέον θήκες για μικροαντικείμενα και αναβαθμίσεις στον πίνακα οργάνων.
Ο δίλιτρος diesel κινητήρας των 150 ίππων έδωσε τη θέση του σε έναν 1.600αρη με 131 άλογα το 2011. Παρότι μικρότερης χωρητικότητας, το νέο μοτέρ είχε την ίδια ροπή (320 Nm), η οποία ήταν διαθέσιμη σε 250 σ.α.λ λιγότερες (στις 1.750, αντί για τις 2.000 σ.α.λ. του προηγούμενου κινητήρα).




Ένα SUV με οδική συμπεριφορά hatchback αυτοκινήτου

Στο δρόμο το Nissan Qashqai αντικατόπτριζε την εμφάνισή του. Παρά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οδική συμπεριφορά του μοντέλου ήταν αντάξια των χαμηλότερων hatchbacks. Η ανάρτηση μετρίαζε τις έντονες κλίσεις στις στροφές, ενώ σε γρήγορους ρυθμούς το αυτοκίνητο ήταν ουδέτερο. Η αίσθηση του τιμονιού ήταν πολύ καλή και τα φρένα ισχυρά.

Η πρώτη γενιά του Qashqai βρισκόταν σε παραγωγή μέχρι και το 2013. Είχαν περάσει 7 χρόνια από την παρουσίαση του αυτοκινήτου άλλωστε και η «συνταγή» αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αυτό οδήγησε και άλλες εταιρείες να μπουν στο χορό και να εξελίξουν αργά ή γρήγορα αντίστοιχα οχήματα, δημιουργώντας ανταγωνισμό. Η ώρα της δεύτερης γενιάς του Qashqai είχε έρθει.
Μπορεί η δήλωση «το Nissan Qashqai δημιούργησε μια νέα κατηγορία» να ακούγεται βαρύγδουπη, όμως αν αναλογιστούμε πως εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν μικρομεσαία crossovers, και όσα λιγοστά και αν είχαν ήδη δημιουργηθεί, δεν ήταν δημοφιλή. Η επιτυχία του Nissan Qashqai ήταν να συνδυάσει τις αρετές δυο διαφορετικών κλάσεων και να καλύψει ένα κενό που ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε πως υπήρχε.

Δημιούργησε και έκανε μόδα τα SUV.
Ήρθε το 2007 και αντικατέστησε το Almera.
Συνδύαζε τους χώρους των SUV με τη συμπεριφορά των hatchbacks.
Έδειχνε σκληροτράχηλο, ήταν ψηλό, αλλά δεν είχε τα έξοδα των 4x4.
Είναι το Qashqai το μοντέλο που έσωσε τη Nissan;

Σελ.
1
2004: Το πρωτότυπο του Nissan Qashqai
Σελ.
2
2006: Η παρουσίαση του Nissan Qashqai παραγωγής
Σελ.
3
2009: Το facelift του Nissan Qashqai