Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ο Toyoda έκραξε τα ηλεκτρικά – Μήπως να μπει επιδότηση & στα υβριδικά;

Ο Toyoda έκραξε τα ηλεκτρικά – Μήπως να μπει επιδότηση & στα υβριδικά;

30/10/2023

Ο εγγονός του ιδρυτή της Toyota, Akio Toyoda πριν λίγες ημέρες έκραξε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εμφανίστηκε δικαιωμένος για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, εξαντλήθηκαν οι πόροι για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και περιμένουμε νεότερη ενημέρωση. Μήπως να σκεφτούμε και μία επιδότηση για τα υβριδικά, ήπιας και full τεχνολογίας;

Η δικαίωση του Akio Toyoda

Είναι η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων στον κόσμο. Κι όμως, στο «χαρτοφυλάκιο» της Toyota λάμπουν δια της απουσία τους τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με εξαίρεση το μεσαίο SUV bZ4X, δεν υπάρχει άλλο μοντέλο στην τρέχουσα γκάμα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ακόμη και το νέας γενιάς C-HR δεν προσφέρεται, άμεσα τουλάχιστον, με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, παρά ως full hybrid και ως Plug-in.
 
Η παραπάνω «έλλειψη» κόστισε την θέση του CEO στον Akio Toyoda, εγγονό του εμβληματικού ιδρυτή της Toyota, ο οποίος όμως εμφανίζεται δικαιωμένος για την πρόοδο της ηλεκτροκίνησης. Η μείωση της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων στις ΗΠΑ αποτελεί, κατά τον Toyoda, δικαίωση της επιφυλακτικότητας που έδειξε η Toyota απέναντι στα ηλεκτρικά  «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανέβεις στο βουνό που επιτυγχάνει ουδετερότητα άνθρακα» τόνισε χαρακτηριστικά, στον απόηχο της επιβράδυνσης των πωλήσεων των ηλεκτρικών μέσα στο 2023 (49% από 63% που ήταν το 2022).

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε