Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
STOP στα ηλεκτρικά θέλει να βάλει η Ιταλία

STOP στα ηλεκτρικά θέλει να βάλει η Ιταλία

18/10/2022

Κόντρα στις συμφωνίες αλλά και στην προοπτική των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θέλει να βάλει η νέα Ιταλική κυβέρνηση. «Θα κατακτήσουν την Ευρώπη οι Κινέζοι» ήταν η πρώτη δήλωση, και χαρακτηριστικά ανέφεραν πως θα αντισταθούν στην παγκοσμιοποιήση που επιβάλει η Ε.Ε.

Δεν συμφωνούν με το μέλλον των ηλεκτρικών

Οι πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία, έφεραν ως αποτέλεσμα την νίκη του συνασπισμού των ακροδεξιών κομμάτων. Μπροστάρης είναι η Giorgia Meloni, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να δηλώσει εχθρός της ηλεκτροκίνησης. Η πιο πρόσφατη δήλωση της μάλιστα, αναφέρει: H επικράτηση των μηδενικών ρύπων αυτοκινήτων θα ευνοήσουν την επέκταση των Κινέζων σε Ιταλία και Ευρώπη.

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Οι ρύποι και οι μπαταρίες

Αυτό που κανείς ακόμα δεν έχει κατανοήσει, είναι αν η νέα Ιταλική κυβέρνηση είναι αντίθετη με τα μέτρα για την μείωση των ρύπων ή φοβάται πως από όλη αυτή την ιστορία θα κερδίσουν χρήματα οι Κινεζικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι γεγονός πως οι Κινέζοι διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στο νέο καθεστώς της αυτοκίνησης με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η άποψη της Stellantis

H Stellantis σίγουρα δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένη με αυτές τις δηλώσεις και τις εξελίξεις. Λίγο καιρό πριν αποκάλυψε αποκάλυψε το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030, με βασικό άξονα την ενίσχυση των πωλήσεων μηδενικών ρύπων μοντέλων. Συγκεκριμένα, στόχος της Stellantis είναι το 100% των πωλήσεών της στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων στις Η.Π.Α. να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και μάλιστα θέλει να το πετύχει μέχρι το 2030.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε